Domáca opekačka (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Určite sa Vám už stalo, že ste sa chystali opekať a počasie Vám zmenilo plány. Miesto sklamania viete urobiť tento recept, ktorým ma raz prekvapil priateľ. Je to rýchle a chutné. Ako prílohu odporúčam cibuľu a horčicu.
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Špekačky narežeme z oboch strán. Robíme asi 0,5 cm zárezy s odstupom 1 cm. Uvaríme si zemiaky v šupke. Ošúpeme a nakrájame na krúžky.
- Narezané špekačky z oboch strán natrieme horčicou a dáme piecť na malom množstve oleja na najslabšom ohni. Treba to piecť veľmi pomaly, nech sa to dobre prepečie.
- Opečieme zo všetkých štyroch strán. Hotové podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.