Domáca jahodovo-ríbezľová zmrzlina

vikulqa - fotkavikulqa, 29. augusta 2014
Domáca jahodovo-ríbezľová zmrzlina
Foto: vikulqa
15 minút
príprava

Suroviny

500 ml
1 ks
1 bal.
1 PL
250 g
1 ČL
5 PL
2 ks konzervy




Postup

  1. 1

    Do misky dáme jeden žĺtok, pridáme vanilkový a práškový cukor a vymiešame do peny. Rozmixujeme jahody, vyšľaháme šľahačku a bielko. Do bielka pridáme šľahačku, žĺtok s cukrom a premiešame. Nakoniec primiešame jahody a podľa chuti citrónovú šťavu a ríbezľový lekvár. Zmrzlinovú zmes dáme do dózy a necháme zamraziť. Je dôležité zmes premiešavať aspoň každú hodinu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia