Domáca expres ovsená kaša

mundaka - fotkamundaka, 17. júna 2012

Milujem ovsené vločky. Aj kašu z nich. Raz som skúsila expres ovsenú kašu čo sa dá kúpiť v obchodoch, ale pre mňa to bolo Zobraziť celý popisMilujem ovsené vločky. Aj kašu z nich. Raz som skúsila expres ovsenú kašu čo sa dá kúpiť v obchodoch, ale pre mňa to bolo veľmi presladené a zostala mi po nej taká divná pachuť v ústach.... Tak som skúsila niečo expresné doma :-)

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

50 g
1 ks
cca 1 až 1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Do misky si odvážime 50 g jemných ovsených vločiek vločiek s vlákninou. Nalámeme do nich 1 ks banánu, vidličkou pretlačíme. Zohrejeme vodu v rýchlovarnej konvici, nemusí vrieť. Nalejeme na vločky s banánom, rýchle premiešame, dochutíme škoricou. Pred konzumáciou necháme chvíľku postáť, aby vločky napučali. A rýchle, zdravé raňajky sú na stole.

  2. 2

    Kto má rád vločky s mliekom, kľudne možno vodu nahradiť mliekom. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

martamm
Robím si vločky denne na desiatu. najnovšie som si pripravila z rôznychdruhov vločiek, semienok a sušeného ovocia musli, ususila v rúre, presypala do 5 litrového pohára a používam tak 2-3 polievkové lyžice do bieleho jogurtu, pridám polovicu banánu, škoricu a papkám.
mundaka
Aj to môže byť zaujímavé. Len pre môj žalúdok je kombinácia jogurtu a vločiek "too much"... Najradšej s vodou, ešte povedzme s mliekom + buď ovocie alebo med, škorica....
sovka62
Dobre si to vymyslela, akékoľvek instantné a expresné hnusy z priemyselnej výroby sú plné stabilizátorov a konzervantov. Raz som varovala dcéru mojej priateľky. Na večeru som jej mala spraviť instantnú krupicovú kašu z krabice, ktorú som vyfasovala spolu s dievčatkom. Inú kašu vraj odmieta jesť. No čo, spravila som, šlo to ľahko, len sa to šľahalo vidličkou v tanieri. Ochutnala som, ľudia moji to bol taký umelý hnus, že som malej radšej uvarila krupičnú kašu klasicky. Len sa tak do nej prepadla a tú umelú som vyhodila. Ale čuduj sa svete, priateľka ďalej tvrdila, že je dcéra inú kašu nechce (ale myslím si, že mame sa ju nechcelo každý večer variť).