Domáca celozrnná žemľa
Autor receptu: vikulqa
10-15 porcií |
10 + 1 hod. kysnutie minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup- Ja som mala múku celozrnnú z Lidlu, je skvelá. Obsahuje už aj sušené droždie, no ja aj tak pridávam ešte normálne.
- Do misky rozdrvíme droždie, pridáme kryštálový cukor a zalejeme vlažnou vodou. Počkáme kým vykysne.
- Takže KLASIKA: Zmiešame si suché suroviny: celozrnnú múku, rascu, soľ, semiačka. Nalejeme do toho vykysnuté droždie vo vode. Pridáme ešte olej a ocot. Vymiešame.
- Necháme vykysnúť na hodinu. Ja nechávam ak je teplo na okne pod utierkou. Ked vykysne premiesime ho. Formujeme žemličky, ktoré poukladáme na plech a dáme piecť. Ja som urobila pár srdiečok pre priateľa na večeru :P Posypané semiačkami :)
- Aby som nezabudla, to biele to sú tzatziky :P
|