Dolné kuracie stehná s karfiolovým pyré

mandarin999 - fotkamandarin999, 8. júla 2016

Dnes Vám rada predstavím môj rýchly a vynikajúci recept na skvelý obed. Spája sa v ňom jemná chuť karfiolového pyré, ktoré patrí medzi moje Zobraziť celý popisDnes Vám rada predstavím môj rýchly a vynikajúci recept na skvelý obed. Spája sa v ňom jemná chuť karfiolového pyré, ktoré patrí medzi moje najobľúbenejšie, medová a jemne sladká chuť kuracích stehien so šalotkou a želé z broskýň na doladenie chuti. Viac nových receptov nájdete na mojom blogu http://www.passionforfood.sk/ .

2
porcie

Suroviny

6 ks
2 PL
2 ks
4 PL
1/2 PL
6  ružičiek
 podľa potreby
2 ks
1/2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme zdravú ovocnú želatínu. Broskyne zbavíme šupky, nakrájame na menšie kúsky a spolu s cca pol deci vody a kokosovým cukrom rozvaríme na džem. Nahladko premixujeme a následne znova dáme variť. Pridáme agar agar, ešte cca pol deci vody, premiešame a necháme prevrieť. Nalejeme do ľubovoľných formičiek. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote, trvá to cca 45 - 50 minút. Potom želatínu vyklopíme.

  2. 2

    Karfiolové ružičky umyjeme a dáme variť do osoleného mlieka. Mlieko musí pokrývať karfiolové hlavičky. Uvaríme do mäkka, scedíme (mlieko si ponecháme) a vymixujeme na hladké pyré. Pri mixovaní postupne do pyré pridávame mlieko podľa potreby. Môžeme dosoliť podľa potreby.

  3. 3

    Kuracie stehná osolíme a okoreníme (soľ a korenie vtrieme do kože) a chvíľku necháme odstáť. Pripravíme si zmes z medu, olivového oleja a citrónovej šťavy. Poriadne vymiešame a potrieme stehná. Šalotky si očistíme a nakrájame na štvrtinky. Stehná a šalotku dáme spolu piecť na menší plech. Ja som ich piekla na papieri na pečenie, ktorý som jemne potrela olivovým olejom. Môžeme pridať maslo na zjemnenie. Prvých 20 minút som ich piekla prikryté alobalom a zvyšných 20 minút bez. Počas pečenia som ich 3-krát potrela marinádou.

Diskusia k receptu

kukulienka71
veľmi sa mi páči výber surovín, ktoré používaš. Nič nepreháňaš a je to predsa rafinované. Do pyré by som si dala kúsok masla. Také rýchle to nie je, ale u mňa za 5*:-) Pozriem si aj blog.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia