Dokonalé datlovo-slivkové guľky

pupava - fotkapupava, 3. marca 2014
Dokonalé datlovo-slivkové guľky
Foto: pupava

Bolo treba zúžitkovať zásoby datlí, ktoré doma máme. Vzniklo toto. Už počas prípravy mizli a chutia skvelo. Navyše sú, dosť pravdepodobne, aj relatívne zdravé. Zobraziť celý popisBolo treba zúžitkovať zásoby datlí, ktoré doma máme. Vzniklo toto. Už počas prípravy mizli a chutia skvelo. Navyše sú, dosť pravdepodobne, aj relatívne zdravé. Jedine odporúčam. Z tohto množstva ingrediencií mi vzniklo 37 guľôčok, no závisí to od toho, akej veľkosti ich vyrobíte :)

37
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
2 ks
2 PL
4 PL
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Datle a sušené slivky si necháme chvíľu odmočiť vo vode (okolo 50°C), aby zmäkli. Vody netreba veľa, fakt len deci a občas to premiešať.

  2. 2

    Keď máme datle a slivky mäkké, rovno ich spolu s dvoma ošúpanými banánmi zmixujeme v mixéri. Pridáme trochu javorového sirupu.

  3. 3

    Z mixéra presunieme hmotu do misky, prisypeme kakao a kokos a všetko spolu premiešame. Potom už len tvarujeme guľôčky a obaľujeme ich v orieškoch. Guľôčky sú už v tomto stave pripravené ku konzumácii, no ja som ich dala ešte na 5 minút do trúby a zapla som sušenie. To ale vážne nemusí byť :)

  4. 4

    TIP odo mňa: Určite vyskúšajte aj obmeny. Napríklad obaľovanie v kokose, v kakau, v mandľovej alebo vo vanilkovej múčke, prípadne skúste kombináciu iných ingrediencií, výhodou tohto receptu je, že má fakt asi milión možností :)

Diskusia k receptu

jamarlen
ask by som primal aj citrónovú šťavu a kôru, pre zvýraznenie chute...
pipnat
ja robím podobné guľky, ale bez banánov, chutia tiež úžasne:)
monniee
Poznám túto zmes ako korpus na zdravú nepečenú tortičku. Výborná! :)
safran
@Pupava - super recept! skúsim možno s figami...
poprosím o radu, ako dostávaš zo sušeného ovocia síru preč, koľko namočiť, kým zleješ, alebo len prepláchnuť? @pipnat , asi by som tiež robila bez banánu :-)
pupava
@safran - priznám sa, že teoretické vedomosti o tom nemám bohvieaké, ale konkrétne tu som nechávala namočené v teplej vode cca hodinu, predovšetkým preto, aby to chudák mixér prežil bez ujmy na zdraví :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia