Diviak na červenom víne so suchohríbami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Krásny kus diviačeho pliecka som dostala od poľovníka, ktorý chodil k nám na chatu vo vinohrade...dlho som uvažovala, ako ho urobiť, aby bol najchutnejší..robila som ho ešte na domácom červenom víne a na suchohríboch, ktoré mi daroval brat...veľmi chutné mäso..
8 porcií |
120 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Diviačie mäso som pred prípravou dala na 12 hodín do nálevu..voda, ocot,čierne celé korenie, nové korenie,bobkový list a borievky..mäso som vybrala z nálevu..
- pokrájala som ho na plátky..
- na panvicu som pokrájala údenú slaninu z mangalice, nechala som ju iba chvíľku opiecť a pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...
- pridala som k cibuli štipku červenej mletej papriky a za jednu lyžicu ríbezlového lekváru...všetko som chvíľku miešala, kým sa lekvár neroztopil a potom som pridala iba máličko červeného vína...toto je základ pre mäso...
- vložila som divinu...
- osolila, okorenila,pridala som borievky a dusila do mäkka..počas dusenia som podlievala mäso striedavo malým množstvom vína a vody...
- pokiaľ sa mäso dusilo, zamiesila som si cesto na domáce knedlíky...
- varila som ich v pare 20 min..po vybratí som povrch knedlíkov potrela olejom,,,
- do horúcej vody som namočila suchohríby...
- a pridala som ich už skoro mäkkému mäsu..
- mäsom som ešte povarila asi 15. min...dochutila podľa potreby..hotové mäso..
- knedlík som pokrájala na plátky, pridala som hotovú divinu a prajem vám dobrú chuť..