Diétne kuracie španielske vtáčky (pri diéte s obmedzením tukov)

lea24 - fotkalea24, 4. mája 2015
Diétne kuracie španielske vtáčky (pri diéte s obmedzením tukov)
Foto: lea24

Nedeľný obed som chcela pre maróda po operácii žlčníka spraviť už slávnostnejší. A keďže je už z nemocnice doma 10 dní, tak postupne testujeme Zobraziť celý popisNedeľný obed som chcela pre maróda po operácii žlčníka spraviť už slávnostnejší. A keďže je už z nemocnice doma 10 dní, tak postupne testujeme aj toleranciu na ochucovadlá. Už sa mi lepšie varí.

2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
80 g
Marináda:
1
1 čl
1 čl
Príloha:




Postup

  1. 1

    Plátky z kuracích prsičiek marinujeme cez noc v marináde z vajca, sójovej omáčky, olivového oleja a provensálskych byliniek.

  2. 2

    Na druhý deň ich naplníme kúskom údeného tofu, sterilizovanou uhorkou, mrkvou a brokolicou. Po previazaní niťou vtáčky na panvici prudko opečieme na kokosovom oleji zo všetkých strán. Po zaliatí vodou pridáme ešte zvyšný tofu, uhorku, petržlen, mrkvu, brokolicu a kúsok zelerovej stonky. Pod pokrievkou dusíme cca 10 min.

  3. 3

    Z vtáčkov odstránime nite a šťavu zahustíme (kukuričným škrobom). Dovolila som si pridať aj trocha vegety. Ako prílohu som maródovi podávala cestovinu – slovenskú ryžu.

Diskusia k receptu

motyka
Toto si tiež veľmi pekne domyslela pri diéte. A vieš, že skúsim aj ja podľa teba s tým údeným tofu? Trošku diéty nezaškodí nikomu. Naopak.Chválim tvoje nápady.
jarunka
Minule sme s manzelom spominali spanielske vtacky, ze sme uz velmi davo nerobili. Zaradim ich na nedelu, ale nie s tofu :-)
lea24
Chutilo to vyborne. V buducnosti uz ani nebudem davat slaninku, aj ked bude po zlcnikovej diete.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia