Diétne kuracie rezne

babiBabi, recept pridal: 22. júna 2010 17:07Ďalšie jeho recepty

Tento recept som viac menej vymyslela sama,aj keď som sa nechala inšpirovať inými receptami. Myslím že sa mi vydaril,každému chutí a je výborný ako dietnejšia náhrada vysmážaných rezňou.

Suroviny

5
porcií
20
minút
príprava
10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Biely jogurt /ja používam nízkotučný /zmiešame s koreniami a podľa seba dochutíme,len nesmieme dať veľa soli, lebo krekry sú slané.

2

Kuracie prsia prerežeme tak aby neboli také hrubé a prípadne ešte na polivičku-teda na menšie kusy a dáme do ochuteného jogurtu. Najlepšie je to urobiť večer ,ale stačí aj ráno.

3

Krekry si pomelieme - vytvoríme z nich "struhanku". Vidličkou vyberáme kúska mäsa ,trochu necháme stiecť marinádu , obalíme v kekroch kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Keď máme všetky rezne obalené málinko ich po povrch pokropíme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej trúby na 180°C na 10 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ketty3811, 22. júna 2010 o 22:55
    je to zaujímavé,hlavne tie krekry.Uložené v kk,vyskúšam.


  • satin222, 23. júna 2010 o 03:59
    šikovný experiment......z kuracích prs,by som spravil kapsule a
    naplnil tenkým ananásom, alebo broskyňou.......


  • samrolka, 23. júna 2010 o 08:21
    Taketo ,, zdrave receptiky,, mam velmi rada.Ukladam a v sobotu urcite vyskusam.


  • marikafil, 23. júna 2010 o 09:27
    Ja tento recept poznám vo variácii so zemiakovými lupienkami - teda nie hociaké slané krekry, ale konkrétne zemiakové lupienky a je to zdravšia náhrada Čiernohorského rezňa...chutilo nám.


  • jezibabka1, 23. júna 2010 o 15:15
    @babi ďalší super receptík na rezne, dík:)


  • anura, 24. júna 2010 o 12:28
    vyzerá to dobre, určite budem robiť


  • babi, 25. júna 2010 o 14:50
    ahoj ježibabka, zdravých receptov mám viac, budem ich postupne vkladať.


  • babi, 25. júna 2010 o 14:52
    zemiakové lupienky sa mi zdajú byť veľmi mastné


  • evanaaa, 27. júna 2010 o 16:51
    Babi, tie krekry sú celkom dobrý nápad.! Jogurtová marináda tu síce bola, ale toto je niečo nové. A aj zdravšie, keď sa to priamo nevypráža.


  • zdezda, 28. júna 2010 o 14:24
    :-) aj ja tento postup prípravy určite budem praktizovať-raz sme nemali doma ani suché rožky, ani strúhanku, tak som improvizovala s grissinami a kukuričnými lupienkami, no vysmážala som, nediétne, toto fakt musím vyskúšať :-) vďaka !


  • babi, 29. júna 2010 o 10:28
    najlepšie sú na tento recept také okrúhle slané kreky , myslím že sa volajú Krikt alebo tak nejak



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist