Diétne kuracie rezne

babiBabi, recept pridal: 22. júna 2010 17:07Ďalšie jeho recepty

Tento recept som viac menej vymyslela sama,aj keď som sa nechala inšpirovať inými receptami. Myslím že sa mi vydaril,každému chutí a je výborný ako dietnejšia náhrada vysmážaných rezňou.

Suroviny

5
porcií
20
minút
príprava
10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Biely jogurt /ja používam nízkotučný /zmiešame s koreniami a podľa seba dochutíme,len nesmieme dať veľa soli, lebo krekry sú slané.

2

Kuracie prsia prerežeme tak aby neboli také hrubé a prípadne ešte na polivičku-teda na menšie kusy a dáme do ochuteného jogurtu. Najlepšie je to urobiť večer ,ale stačí aj ráno.

3

Krekry si pomelieme - vytvoríme z nich "struhanku". Vidličkou vyberáme kúska mäsa ,trochu necháme stiecť marinádu , obalíme v kekroch kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Keď máme všetky rezne obalené málinko ich po povrch pokropíme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej trúby na 180°C na 10 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ketty3811, 22. júna 2010 o 22:55
    je to zaujímavé,hlavne tie krekry.Uložené v kk,vyskúšam.


  • satin222, 23. júna 2010 o 03:59
    šikovný experiment......z kuracích prs,by som spravil kapsule a
    naplnil tenkým ananásom, alebo broskyňou.......


  • samrolka, 23. júna 2010 o 08:21
    Taketo ,, zdrave receptiky,, mam velmi rada.Ukladam a v sobotu urcite vyskusam.


  • marikafil, 23. júna 2010 o 09:27
    Ja tento recept poznám vo variácii so zemiakovými lupienkami - teda nie hociaké slané krekry, ale konkrétne zemiakové lupienky a je to zdravšia náhrada Čiernohorského rezňa...chutilo nám.


  • jezibabka1, 23. júna 2010 o 15:15
    @babi ďalší super receptík na rezne, dík:)


  • anura, 24. júna 2010 o 12:28
    vyzerá to dobre, určite budem robiť


  • babi, 25. júna 2010 o 14:50
    ahoj ježibabka, zdravých receptov mám viac, budem ich postupne vkladať.


  • babi, 25. júna 2010 o 14:52
    zemiakové lupienky sa mi zdajú byť veľmi mastné


  • evanaaa, 27. júna 2010 o 16:51
    Babi, tie krekry sú celkom dobrý nápad.! Jogurtová marináda tu síce bola, ale toto je niečo nové. A aj zdravšie, keď sa to priamo nevypráža.


  • zdezda, 28. júna 2010 o 14:24
    :-) aj ja tento postup prípravy určite budem praktizovať-raz sme nemali doma ani suché rožky, ani strúhanku, tak som improvizovala s grissinami a kukuričnými lupienkami, no vysmážala som, nediétne, toto fakt musím vyskúšať :-) vďaka !


  • babi, 29. júna 2010 o 10:28
    najlepšie sú na tento recept také okrúhle slané kreky , myslím že sa volajú Krikt alebo tak nejak



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist