Detská výživa

ancicka - fotkaancicka, 10. augusta 2011
Detská výživa
Foto: ancicka

Takúto výživu som začala robiť ešte ked moje deti boli malé.Robila som z väčšieho množstva,pretože chutila aj veľkým a pred mnohými rokmi sa urodilo Zobraziť celý popisTakúto výživu som začala robiť ešte ked moje deti boli malé.Robila som z väčšieho množstva,pretože chutila aj veľkým a pred mnohými rokmi sa urodilo viac jablk ako teraz. Výživa je dobrá z prvých jablk,(jakubky) pretože sú sladké .

Suroviny

5 kg očistené
2,5 l
400 g
1 ks
2-3 ks ,alebo ovocný,podľa príchuti
1,fľaštička




Postup

  1. 1

    Najlepšie na výživu sú prvé jablka "jakubky".Očistené jablka rozvaríme s vodou,pridáme cukor a aromu ananasovu.Zo šťavy si trocha odoberieme.Do šťavy dáme puding,ktorý potom zavaríme do jablkovej kaše.

  2. 2

    Ak chceme mať s príchuťou,môžeme pridať čerstvé ovocie,alebo kompot a k tomu potom prispôsobiť aj puding.Môžu byť jahody,maliny.marhule,borovky a pod.

  3. 3

    Nakoniec všetko spolu rozmixujeme a dáme do zavarácich pohárou a sterilizujeme 20 min.pri 90 °C.

Diskusia k receptu

danculka
a je z nich dobá kaša,keďže,,,jakubky sú skôr,musela som pridávať marhule z kompótu,ale jahody sa už ukazovali v tom období ,robievala som to pre deti a neskôr pre mamku, ktorú som do mimulého roka opatrovala dožila sa necelých 95r.,teraz výživu robím menej,super...
dorisa
Robievala som aj ja detskú výživu, ked som mala úrodu jablk, teraz nemám ani jedno, tak nevarím. Mám iný recept, taký s menej surovinami, ak budú jablká iný rok, vyskúšam aj tvoj recept.
ancicka
@danculka ,u nás je chladnejšie a jakubky teraz dozrievajú.@dorisa ,ani ja nemám,lebo mráz oparil,ale manžel mi priniesol od kamaráta.Sú niektoré oblasti kde mráz nebol.Môže sa urobiť aj s pol dávky.Ja vždy si vravím,že ked jesto jablk,tak treba urobiť,lebo na rok nemusí byť.dakujem.
akeber
aj ja som kedysi robievala...fajné hlavne pre deti
smorko
Ja tiež robím s pudingovým práškom a je výborná.
lucylee
@ancicka dnes som ju urobila. Nemala som ananasovu esenciu, tak som ju nedala a ten puding v nej je vyborny. Velmi mi chuti. Uz sa tesim, ako budeme v zime maskrtit :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia