Pečené kuracie stehná
Delikátne zapekané kuracie stehienka
Autor receptu: siuuu
Dlhoročný recept, ktorý ma ešte nikdy nesklamal napriek tomu, že rada
experimentujeme v kuchyni, toto je jeden z TOP receptov, ku
ktorým sa stále vraciam.
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 190 °C |
Postup
- Kuracie stehná umyjeme, osušíme, pri kosti môžeme narezať. Osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke zmiešanej s mletou paprikou. Na rozpálenom oleji zo všetkých strán opražíme.
- Smotanu zmiešame s horčicou (horčicou nešetríme, dodá skvelú chuť). Opečené stehná preložíme do pekáča aj s výpekom (ak použijeme panvicu vhodnú do rúry tento krok vynecháme). Na každé stehno dáme plátok šunky, plátok syra a celé potrieme smotanovo-horčicovou zmesou tak, aby bol celý syr pokrytý (inak sa vysuší). Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 40-50 minút, podľa veľkosti stehien.
- Podávame s prílohou podľa chuti - asi najviac sa hodí ryža. Dobrú chuť.