Divinová paštéta
Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
Autor receptu: redakcia
Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto paštéta taká skvelá.
4 porcie |
120 minút príprava |
30 minút na 150 °C |
Postup
- Guľôčky borievky a nového korenia, bobkové listy a tymian zalejeme v hrnci asi 200 ml vody a varíme asi 10 minút.
- Jelenie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na 3 PL oleja opečieme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a zalejeme vínom, necháme odpariť alkohol. K mäsu cez sitko prilejeme vývar z korenín. Spoločne dusíme pod pokrievkou asi 90 minút. Necháme vychladnúť.
- Pripravenú zmes rozmixujeme spolu s pečeňou a maslom najemno. Primiešame brusnice a mandle.
- Zmesou naplníme mištičky s objemom 300 ml, ktoré sme vystlali plátkami slaniny. Pečieme vo vodnom kúpeli v rúre vyhriatej na 150 °C asi 30 minút.
- Upečenú paštétu necháme vychladnúť, potom preložíme do chladničky. Podávame s brusnicami a pečivom.