Ďatlový zákusok - Sticky date pudding fotorecept
Foto: palokuchki
Tento zakusok je tu velmi oblubeny. Je castou slavnostneho vianocneho obeda. Podava sa s teplou polevou a vanilkovou zmrzlinou.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Datle a vodu som dala do kastrola.
-
2
Polozila som to na sporak. Ked to zacalo vriet vsypala som tam sodu bicarbonu a vlozila som maslo. Odlozila som to zo sporaka a nechala som to stat 1/2hod.
-
3
Pripravila som si formu na pecenie velkosti 22/22cm, vylozila som ju papierom na pecenie.
-
4
Do misky som si zmiesala muku, hnedy cukor a prasok do peciva.
-
5
Po pol hodine som ponornym mixerom rozmixovala datle s vodou.
-
6
Pridala som vajicka, muku rozmiesanu s cukrom a praskom do peciva. Dobre som to premiesala a naliala do pripravenaj formy. Piekla som to v rure 180'C 50 min.
-
7
Vylozila som si kolac na drevenu dosku a pripravila som si polevu.
-
8
Do kastrola som si dala hnedy cukor, smotanu, golden syrup a maslo. Za staleho miesania som to nechala zovriet a este som to potom povarila asi 5 min. Kolac sa polieva teplou polevou. Typicku chut tomuto kolacu dava hnedy cukor a golden sirup po nemecky je to zuckerrubensirup.
-
9
Na internete som nasla recept ako sa da urobit golden sirup doma. 600g hnedy cukor, 450ml vody, 3 platky citronu a platky z celej limetky. Vsetko nachame zovriet a varime pokial to nebude zlatohnede. Odlozime zo sporaka, vyberieme citronove platky a precedime cez sitko.
Doteraz som recepty so sirupom ignorovala,lebo sa mi nepacilo ich zlozenie.Tvoj sa mi pozdava;-)
@lucylee , dakujem.