Foto: ancicka
V jednej staršej kuchárskej knižke som našla takýto recept. Je pravdepodobne dosť starý, ale veľmi dobrý. Koláčiky majú zvláštnu chuť, lebo sa miešajú chute Zobraziť celý popisV jednej staršej kuchárskej knižke som našla takýto recept. Je pravdepodobne dosť starý, ale veľmi dobrý. Koláčiky majú zvláštnu chuť, lebo sa miešajú chute zázvoru a orieškov, škorice. Sú veľmi chutné a jemne chrumkavé. Pravdepodobne do Vianoc budem musieť urobiť ešte jednú dávku.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Maslo s cukrom a sirupom rozvaríme,odstavíme so sporáka,pridáme
-
2
pridáme mandle,škoricu,zázvor,citronát.
-
3
V trošičke vody rozmiešame sodu a pridáme do sirupu a necháme vychladiť.
-
4
Vychladený nalejeme do pripravenej múky
-
5
a vypracujeme cesto.Cesto rozdelíme na poly.
-
6
Z cesta vytvarujeme dva valce
-
7
a zabalíme do folie.Ak by náhodou cesto bolo ešte po vypracovaní mäkké ,tak ho necháme ešte trocha schladiť a ešte raz vyformujeme valce a odložíme do chladu na 24 hodín.
-
8
Potom vyhrejeme rúru a valce pokrájama na tenko ,asi 1/2 cm.
-
9
Ukladáme na vymastený plech ukladáme v dostatočnej vzdialenosti a upečieme.
-
10
Pri pečení dáme pozor,aby sa koláčiky moc nevysušili a zhnedli.Mali by mať prirodzene hnedú farbu.Za tých sedem minút by mali byť upečené.
@ilusa ,citronát je kandizovaná citronová a pomarančová kôra.Dostať ho kúpiť.
@denyany ,Ja viem,že javorový sirup je drahý,ale ho môžeš nahradiť nejakým svetlým,hustejším sirupom.Ja som tiež nahradila púpavovým,ktorý robievam na jar z púpavy. Písala som to tak ako je original v rcp.vyskúšaj,určite budú chutiť.