Cviklový tanier s medom
Autor receptu: martinis
Kolieska surovej cvikly preliate dressingom z horčice, olivového oleja a medu s bielymi
fazuľami a orechmi - vhodné ako predjedlo či večera :)
Postup
- Takýto tanier môžte pripraviť ako chuťovku pred nedeľným obedom, ale dobre poslúži aj ako večera s viaczrnnou bagetkou. Jemná chuť cvikly sa dopĺňa s medom a orechy s fazuľou vytvárajú jedinečný koncert chutí :-)
- Základom je veľká červená repa. Očistíme ju, nakrájame na tenké kolieska rozložíme na väčší tanier tak, ako môžte vidieť na obrázku. Osolíme, okoreníme čiernym korením.
- Strúčik cesnaku očistíme, pretlačíme do misky a zalejem dvoma lyžicami olivového oleja, polovicou lyžice medu a rovnakým množstvom sladkej kremžskej horčice. Osolíme, dochutíme mletým čiernym korením a vymiešame. Tento dressing milujem, je dokonalý :)
- Nasekané orechy a pol konzervy bielych fazúľ (alebo adekvátne množstvo uvarenej) primiešame do dressingu.
- Na cviklu voľne rozhodíme zopár lístkov talianskeho šalátu a zalejeme dressingom. Môžte zjesť sami alebo ponúknuť rodine, prekvapenie je zaručené :P