Cviklový šalát

Autor receptu: slasla

Chutný šalát, ktorý sa dá využiť ako predjedlo, alebo príloha k hlavnému jedlu.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Máme uvarenú cviklu. Ja ju varím v kuchte, trvá to asi 20 minút podľa veľkosti. Ošúpeme a narežeme, alebo nastrúhame na tenké plátky a dáme do misky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
  2. Nastrúhame na tenkom strúhadle kúsok zázvoru, asi ako palec, pridáme do cvikly, pokvapkáme balzamikovým octom (nemusíme šetriť), dobre premiešame a necháme v chladničke odležať zo dve hodinky.
  3. Servírujeme napr. s rukolou (tá sa mi k tomu hodí najviac) navrch dávam nejaký slaný syr, napr. fetu, kto má rád môže aj kozí syr... ozdobíme olivou (olivami) Dobrú chuť!