Cviklová polievka
Cviklová polievka s tortilami zapečenými s ovčím syrom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú cviklu nakrájame na kocky.
V hrnci na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme cviklu a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, privedieme
do varu a na miernom ohni varíme 25 minút.
- Jabĺčka prekrojíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na mesiačiky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Polovicu odložíme bokom a druhú polovicu nakrájame nadrobno. Po 15 minútach varenia polievky do nej pridáme nadrobno nakrájané jabĺčka. Po dovarení polievku najemno rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
- Tortilové placky potrieme kyslou smotanou zmiešanou so žĺtkom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením, posypeme rozmrveným ovčím syrom a pomocou pizza krájača alebo ostrôžky nakrájame na kúsky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 8-10 minút.
- Mätový olej: Mätové lístky najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom.
- Polievku rozdelíme do tanierov, ozdobíme zvyšnými jabĺčkami a mätovým olejom. Podávame s tortilami.
|