Cviklová polievka

Cviklová polievka s tortilami zapečenými s ovčím syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cviklu nakrájame na kocky. V hrnci na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme cviklu a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 25 minút.
  2. Jabĺčka prekrojíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na mesiačiky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Polovicu odložíme bokom a druhú polovicu nakrájame nadrobno. Po 15 minútach varenia polievky do nej pridáme nadrobno nakrájané jabĺčka. Po dovarení polievku najemno rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
  3. Tortilové placky potrieme kyslou smotanou zmiešanou so žĺtkom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením, posypeme rozmrveným ovčím syrom a pomocou pizza krájača alebo ostrôžky nakrájame na kúsky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 8-­10 minút.
  4. Mätový olej: Mätové lístky najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom.
  5. Polievku rozdelíme do tanierov, ozdobíme zvyšnými jabĺčkami a mätovým olejom. Podávame s tortilami.