Cviklová polievka s jablkom a chrenom (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Kombinacia cerstvej cvikle a jablka dava lahodnu, mierne sladkastu chut.

6-8
porcií
15 minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ocistil som cviklu a nakrajal na kocky. Cibulu som nasekal nadrobno, zemiaky som ocistil a tiez nakrajal na kocky. Jablko som zdral z koze a tiez nakrajal na kocky. Mnozstva na fotke su na dvojitu davku.
  2. Do hrnca som dal vyvar, cviklu, zemiaky, cibulu a jablko, zamiesal a priviedol do varu. Varil som asi 20-25 minut aby bolo vsetko makke.
  3. Za ten cas som si pripravil smotanu s chrenom a chilly paprickami. Dobre som to premiesal.
  4. Ked moja zelenina zmakla, tak som ju rozmixoval ponornym mixerom. Priviedol som ju opat do varu, pridal balzamikovy ocot, sol a korenie. Pridal som asi polovicu pripraveneho mixu chrenu a smotany a odstavil som z tepla.
  5. Na dekoraciu som opiekol male kocky cvikle na masle, asi 8 minut.
  6. Podaval som polievku s oprazenymi kockami cvikle a na vrch som dal este lyzicku usetreneho chrenoveho kremu.