Cviklová čalamáda

Autor receptu: zuzuliik

obmena klasickej čalamády... u nás mala veľký úspech :) dávka mi vyšla na cca 7-8 ks 700ml pohárov.

Suroviny

Postup

  1. Cviklu si uvaríme vo vode do zmäknutia. Uvarenú cviklu a kapustu nastrúhame, cibuľu nasekáme najemno.
  2. Uvarenú cviklu a kapustu nastrúhame, cibuľu nasekáme najemno. Všetko dáme do veľkej misy a dobre premiešame.
  3. Zmes zalejeme octom, zasypeme cukrom a nakladačom (mne sa osvedčil ten z Kauflandu, pretože je chuťovo jemnejší ako Deko alebo Zelko). Necháme 24 hodín odležať v chlade.
  4. Po odležaní plníme do pohárov a sterilizujeme približne 15-20 minút (cca 85°C).