Foto: akeber
Robievam ju už roky , u nás je veľmi obľúbená. Z 5 kg kapusty je 12 sedemdec. pohárov.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu nastrúhame.
-
2
Cviklu objelenú nastrúhame , pridáme do kapusty.
-
3
Cibuľu nakrájame pridáme do kapusty. Najlepšie do malej vaničky .
-
4
Pridáme deko , cukor , ocot a ešte všetko dobre premiešame. Necháme postáť na chladnejšom mieste min. 12 hodím. Potom plníme do pohárov. Šťave ktorá vznikla sa vleje tiež do pohárikov. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10-15 min.
-
5
Pri jednom zaváraní som robila aj baranie rohy a jablčkovú papričku....tak len v krátkosti. Všetko umyjeme , očistíme od zrniečok.
-
6
Uvaríme nálev z deka podľa návodu , pridáme kryš. cukor podľa uváženia. Dáme do pohárov , zalejeme dekom a ešte na vrch dáme lyžicu oleja . Zavíčkujeme a sterilizujeme max 10 min.
-
7
A šup do komôrky :-)
Cviklu si strúhala surovú?
a teraz k receptu, ešte som neskúšala takúto čalámadu, ale vyzerá veľmi chutne, zdravo a dosť sa z takej dávky urobí, ukladám a budúci rok vyskúšam, keďže tento rok už cvikľu mám zavarenú :-)))
ďakujem