Cuketový nákyp

Cuketovo-tuniaková bezlepková dobrota (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Túto dobrotu si obľúbila moja rodina a pre záujem priateľov som spracovala bezlepkovú verziu.* Recept som videla niekde na internete.

6-8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé dáme uvariť vajcia. Ošúpané cukety nastrúhame, dáme do misy, posypeme soľou a necháme 15 minút postáť. Potom ju zbavíme tekutiny. pridáme nastrúhaný syr a cibuľu nakrájanú na drobno. Všetky suroviny zmiešame, polovicu hmoty dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu.
  2. Tuniakovú konzervu otvoríme a zlejeme olej.
  3. Tuniaka preložíme do misky a pridáme postrúhaný syr a nakrájané uvarené vajcia. Všetko spolu zmiešame na masu.
  4. Na cuketové cesto natrieme tuniakovú masu.
  5. Pridáme druhú polovicu cuketového cesta.
  6. Dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 50 minút, rúru nastavíme na program s ventilátorom.
  7. Upečenú dobrotu nakrájame na porcie, ide to ešte za tepla ... dobrú chuť