Cuketový nákyp
Cuketovo-tuniaková bezlepková dobrota (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Túto dobrotu si obľúbila moja rodina a pre záujem priateľov som
spracovala bezlepkovú verziu.* Recept som videla niekde na internete.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé dáme uvariť vajcia. Ošúpané cukety nastrúhame, dáme do misy, posypeme soľou a necháme 15 minút postáť. Potom ju zbavíme tekutiny. pridáme nastrúhaný syr a cibuľu nakrájanú na drobno. Všetky suroviny zmiešame, polovicu hmoty dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu.
- Tuniakovú konzervu otvoríme a zlejeme olej.
- Tuniaka preložíme do misky a pridáme postrúhaný syr a nakrájané uvarené vajcia. Všetko spolu zmiešame na masu.
- Na cuketové cesto natrieme tuniakovú masu.
- Pridáme druhú polovicu cuketového cesta.
- Dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 50 minút, rúru nastavíme na program s ventilátorom.
- Upečenú dobrotu nakrájame na porcie, ide to ešte za tepla ... dobrú chuť