Foto: palokuchki
Tento kolac je vhodny na lahky obed aj veceru.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
230 g |
|
130 g |
|
1 PL |
|
1/2 čl |
|
2-3 PL alebo mlieko |
|
Plnka: | |
2 PL |
|
6 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
14 ks |
|
2 PL |
|
200 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Urobila som si cesto zmiesenim muky, masla, maku, soli a smotany.
-
2
Cesto som zabalila do potravinarskej folie a odlozila som ho na pol hodinu na chladne miesto.
-
3
Po pol hodine som cesto rozvalkala. Pouzila som na to papier na pecenie.
-
4
Pomocou tohto papiera sa cesto velmi dobre valka. Nie je treba pouzit muku a cesto sa lahko preklada do formy.
-
5
Vyvalkane cesto som dala do formy velkosti 11/35 cm.
-
6
Kraje cesta som obrezala a zase spolu zmiesila. Tento kusok cesta pouzijem neskor. Cesto vo forme som popichala vidlickou a piekla som ho vo vyhriatej rure 15 minut na 180C.
-
7
Medzitym ako mi cesto odpocivalo zabalene vo folii urobila som si plnku. Na oleji som poprazila cibulky pokrajane na stvrtky a cukety pokrajane na mensie kusky.
-
8
K poprazenym cibulkam som pridala rozkrojene paradajky. Vsetko som este spolu asi 3 minuty poprazila. Zeleninu som potom posolila a okorenila.
-
9
Na spodok upeceneho cesta som rozmrvila tvaroh.
-
10
Na tvaroh som potom dala uprazenu zeleninu.
-
11
Zeleninu som posypala rozmrvenym feta syrom.
-
12
Cesto ktore mi zvysilo z bocnych odrezkov som vyvalkala a povykrajovala som z neho male tvary keksikov.
-
13
Tieto keksiky som potom ulozila na vrch kolaca. Kolac som potom este piekla vo vyhriatej rure 180C dalsich 15 minut. Upeceny kolac som na koniec posypala posekanou bazalkou.
-
14
---
-
15
Na koniec este pridavam fotku formy v ktorej som tento kolac piekla. Forma ma vyberatelne dno.
áno, teraz som to pochopil, len ma poplietlo, že z pekáča papier netrčí určite skúšame hneď zajtra, lebo príbuzní bezlepkáči sú na dovolenke a na obed neprídu, takže môžeme šantiť bez provokovania. dám vedieť...páá
akú formu si použila, je krásna...
aj si ju vymastila? ja teda radšej nič preklápať nebudem, mohlo by skončiť katastrofou, ale tvoj koláčik/upečené cesto/ mi pripomína nádhernú starodávnu porcelánovú, či kameninovú misu mojej prababičky....
ale pečené cesto je naj naj krásnejšie:))....
mal vyhrať, pred hranolčekmi, je v ňom viac originálnych nápadov, hranolčeky zasa jednoduchšie, no nie pre mňa - musela ich dnes robiť manželka, ja neznášam na prstoch ten maglajz:)
boli tiež výborné, robili sme dva plechy.
uži si zaslúžené ocenenia v zdraví, lebo teším na ďaľšie rcp.!!!!!!