Cuketovo-paradajkové čatní
Autor receptu: paploska
Chutná, rýchla a ľahká príloha k mäsu, alebo len tak s pečivom na letnú večeru.
Odporúčam vyskúšať, môj manžel si niekedy nevedel predstaviť jedlo bez mäsa. Ale časy
sa menia a toto naozaj zbožňuje :-).
3 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny. Cukety kupujem len mladé, čo najmenšie, tie sú najchutnejšie.
- Cukety nakrájame na tenké kolieska, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme obľúbenú zmes byliniek. Ja používam Alnaturu z DM. Pridáme pretlačený cesnak a premiešame. Ak máme čas cuketu necháme asi hod. odležať v chladničke. Zvyčajne však čas nemám a tak to pripravujem bez "odležania".
- Paradajky zalejeme vriacou vodou, po 3 min. olúpeme a pokrájame.
- Na panvici pražíme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, po 3 minútach pridáme cuketu. V tejto fáze to robievam na dvoch panviciach, aby sa cuketa pekne "opiekla". Pražíme kým cuketa nezíska "grilovaný" vzhľad. Táto fáza je dôležitá, cuketa by mala byť mierne chrumkavá.
- V závere pridáme paradajky a dusíme kým sa nerozpadnú. Osolíme a dochutíme obľúbeným korením. Podľa chuti pridáme olivový olej.
- Bagety pokvapkáme olivovým olejom, cesnakom a grilujeme. Podávame s cuketou alebo steakom. Dobrú chuť.