Plnené cuketové rolky

Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: siuuu

Milujem tieto ľahké letné jedlá, ktoré neprimerane nezaťažujú tráviaci systém. A ak sú z jedného hrnca a sú pomerne rýchlo hotové, je to úplne super. V minulosti som už robila plnené cuketové aj baklažánové rolky, tentoraz som iba obmenila trocha suroviny. Boli výborné.

3-4
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso zomelieme alebo úplne nadrobučko pokrájame. Cuketu umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké plátky. Vodu dáme zovrieť a cuketové plátky vo vriacej vode blanšírujeme asi 2 minúty, aby zmäkli a pri rolovaní sa nelámali (tento krok môžete vynechať ak sa vám podarí nakrájať úplne tenučké plátky - mne to nešlo, buď boli príliš tenké a v strede sa trhali alebo boli hrubšie a surové sa pri rolovaní lámali). Vyberieme z vody a osušíme.
  2. Šalotku a cesnak pokrájame nadrobno a postuopne orestujeme na rozohriatom olivovom oleji. Pridáme mleté mäso a opekáme asi 6-7 minút. Pridáme polovicu paradajkového pyré, kečup, soľ, korenie a bylinky a restujeme cca 10-12 minút - tekutina musí byť takmer úplne vydusená.
  3. Každý plátok cukety potrieme troškou Lučiny, dáme po celej dĺžke trošku mäsovej plnky, posypeme troškou strúhaného syra (použila som Cheddar) a zrolujeme. Rolky prichytíme špáradlom.
  4. Uložíme vedľa seba na pekáč vyložený papierom na pečenie. Môžeme posypať strúhaným syrom. Pridáme druhú polovicu paradajkového pyré a pokrájané cherry paradajky. Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 20 minút. Vyberieme špáradlá a podávame. Ja som mala bez prílohy, ale viem si ich predstaviť s chrumkavou bagetou alebo čerstvým chlebíkom.