Foto: zuzanka1367
Inšpirácia zo stránky Ochutnáme, rýchle, nenáročné, možno Vám príde vhod v období cukiet a letného počasia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mladú cuketu ošúpeme a škrabkou nakrájame rezance po celej dĺžke cukety, až po jaderník, neodhadzujeme, použijeme do omáčky.
-
2
Na masle opečieme cesnak a speníme kari korenie, pridáme na plátky nakrájané šampiňony a nastrúhané jaderníky z cukety a osolíme.
-
3
Necháme vydusiť vodu, ktorú pustia cukety a šampiňóny, prilejeme kokosové mlieko a okoreníme bielym korením. Omáčku necháme zredukovať. Zahusťovať ju nie je potrebné, pretože jaderníky sa rozvarili za malú chvíľku a omáčku krásne zahustia.
-
4
V hrnci na varenie cestovín necháme zovrieť vodu a cuketové rezance 2-3 minúty naparíme. Obed je hotový. Prajem Dobrú chuť ak vyskúšate.
Diskusia k receptu