Cuketová polievka

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 30. júla 2015

Aby neboli všetky krémové:-)

6
porcií
5 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 l
2 hrste
1 PL
4 strúčiky väčšie
4 PL




Postup

  1. 1

    Inšpirácia z mexickej kuchyne. Na oleji slabo opečte posekaný cesnak, posypte mletou rascou a mletou červenou paprikou(môže byť štipľavá), po premiešaní hneď zalejte horúcim vývarom. Keď tekutina zovrie, pridajte dve menšie hrste cestoviny podobnej ryži. Môžete použiť aj dlhozrnú ryžu, ak ju máte v polievke radi. Keď je cestovina/ryža polomäkká, pridajte pokrájanú cuketu aj so šupkou, varte ešte pár minút. Nakoniec primiešajte pečenú fazuľu v chilli omáčke z konzervy alebo dopredu namočenú a uvarenú fazuľu. Ak treba, dochuťte soľou. Po prevretí odstavte a posypte čerstvými lístkami oregana alebo bazalky.

    Cuketová polievka - obrázok 1

Diskusia k receptu

jozka2
Mam rada cuketu v polievke.Davam ju varit aj ked varim kuraciu,pre chut.Sikovna ako stale.
marianne
Vyzera lahodne @kuku a velmi pekna fotka. Robim pre seba cuketovu polievku tak, ze davam vsetko ako do hovadzej polievky, ale na miesto masa dam na koniec prevarit cuketu, len sekundu prevriet a vypnem. Je vynikajuca a cuketka chrumkava. Zavarku halusku alebo rezanec.
babkamt
ďakujem za inšpiráciu. Receptov z cukety teraz v lete nie je nikdy dosť. Rastie ako divá, už neviem, ako ju mám pripraviť, aby sa nám nezunovala.
kukulienka71
@izabella929 , kôpor sa mi hodí skôr do bielej polievky. Ďakujem ti.
@brmbuska , áno, je veľmi chutná. Vďaka za pochvalu.
@babkamt , :-)), buďme radi, že sa jej darí a vymieňajme si recepty, je to veľmi variabilná zelenina. Som rada, že sa ti recept páči, ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia