Foto: 2010
Jeden z najlepsich klasickych ( kaloricka bomba) francuzskych sendvicov spomenuty vo Wiki, Larousse Gastronomique, Julia Child ci Jamie. Odporucam vyskusat.
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chleba si natrieme maslom a dijonskou horčicou.
-
2
Poukladáme kvalitnú šunku a plátky syra.
-
3
Zaklopíme a dáme opražiť na maslo.
-
4
Z múky, masla, mlieka a muškatového oriešku si spravíme bechamelovú omáčku, ktorú natrieme na sandwich a ešte štedro pridáme strúhaný syr.
-
5
Vložíme pod grill a dáme zapiecť, a spravíme si volské oko, položíme na roztopený syr... Dobrú chuť!
ked je to Croque Monsieur je to bez vajicka :-)
by Amanda Hesser
Time: 20 minutes
Yield: 2 sandwiches
cooking.nytimes.com/recipes/1017345-croque-monsieur...
INGREDIENTS
5 tablespoons butter
1 tablespoon flour
⅔ cup milk
Sea salt
Freshly grated nutmeg
4 1/3-inch-thick slices country bread (not sourdough or whole wheat)
4 thin slices French ham
2 thin slices Gruyere cheese
Download The New York Times Cooking App on the App Store.j