Čokoládový mousse v čokoládovej slze

meggienka76 - fotkameggienka76, 14. decembra 2010

Tento recept je pracný, ale výsledok stojí zato.

24
porcií

Suroviny

350 g
24 ks
Mousse:
100 g
2 ks
400 ml
ozdoby:




Postup

  1. 1

    Najprv si z fólie nastriháme pásiky o rozmere 15 x 3 cm (môže byť aj špeciálna fólia čokotransfer, z ktorej sa nám otlačí vzor ako to mám ja, ale už som to robila aj z obyčajnej fólie) Čokoládu si rozpustíme, aby mala cca 33 stupňov Celzia a postupne ju natierame na pásiky. Natrieme si 2 pásiky a potom ten prvý zložíme do slzy a dáme vychladnúť, natrieme ďalší pásik a zložíme ten druhý a takto pokračujeme až kým nie sú poskladané všetky. Keď sú pásiky stuhnuté, urobíme im z tej iste čokolády dno a dáme opäť stuhnúť.

  2. 2

    Mouse: Celé vajcia šľaháme nad parou a dávame pozor, aby sme z nich neušľahali praženicu. Keď je hmota je hustejšia, pridáme do nej roztopenú čokoládu a šľaháme to spolu, kým sa nám to nespojí. Potom to opäť miešame, kým hmota nevychladne. Nakoniec spojíme vychladnutú čokoládovú hmotu a vyšľahanú šľahačku. Touto úžasnou masou plníme pripravené čokoládové slzy. Najlepšie je nechať naplnené slzy nechať odstáť z večera do rána.

  3. 3

    Ozdoby: čokoládu si rozpustíme a cikcakavo si narobíme útvary podľa našej fantázie a na papier na pečenie, necháme vychladnúť a zdobíme čokoládový mouse.

Diskusia k receptu

jerica
zaujímavé, to je nádhera , prečo nefotíš postup , bolo by to ešte zaujímavejšie!!??
honestka
Su Vyborne! a tvoje Vyzeraju velmi peofesionalne urobene.
dorisa
Asi zato nefotíš postup, že je pracný! Nepoznám túto dobrotu.
erisam
Veľmi pekné, zaujímavé. ukladám si recept
meggienka76
@jerica , lebo keď tvorím tieto slzy mám celé ruky od čokolády a pracujem na tom väčšinou sama, čiže bez pomoci.Manžel má problém, keď je foťák trochu od múky a keby bol od čokolády asi by som dofotila nadobro a plnku treba robiť opatrne, aby nebola z nej praženica. Ale keď sa zadarí dodám foto.
dorisa
@meggienka , to tak býva pri pečení . Mne sa výtvor páči,ale robiť ho nebudem, nepoznám dobrotku, ale niekedy je naozaj dobrý ten pracovný postup,hlavne pre menej zdatné gazdinky. Recept je na výhru!
jerica
@meggienka viem čo to obnáša varenie a fotenie , niekedy aj objektív je naparený , ja si robím sama foto , v jednej ruke varecha a v druhej foťák a to sledujem ten správny čas , prišla by som ochutnať tvoj výtvor , páči sa mi:-))
violetacamorova
je to umelecké dielo, asi sa len popozerám, nemám dosť trpezlivosti na také niečo, ale klobúk dole pred tebou.
babidka
je to presne pre nas cokoholikov :-)Postup si viem celkom dobre predstavit a raz sa do toho urcite pustim - mam zata , ktory je "na cokoladu" presne ako ja a ten to bude vediet ocenit , tak nam to urobim :-)
evanaaa
Mne by stačilo urobiť to mousse do tých porcelánových mištičiek, ktoré mám a ozdobiť podobne. Len neviem, či by som vyšľahala čokoládovú penu tak, aby sa podarila.
evanaaa
A tiež neviem, čo je to za fóliu, takže by som ju nemohla použiť.
tazla
nadherny vysledok a iste aj velmi dobry
meggienka76
@evanaaa , fólia je potravinárska samozrejme, ale nie strečová, ale pevnejšia. Takisto sa to dá nahradiť papierom na pečenie, ale s fóliou je to lepšie. NO to fotenie som už niekoľkokrát spomínala. Robila som to sama doma a bola som celá od čokolády. Čiže, kým by som si umyla ruky, aby som to odfotila, už by mi to prituhlo tak, že by som nevytvorila peknú slzu. Tiež som sľúbila, že sa pokúsim doložiť pracovný postup, keď to nebudem robiť sama (napr. okolo Silvestra). Teraz mám pochybnosti, či som sem mala dať tento recept, čo sa týka tých sĺz, nemala som na ne nijaký návod, proste ma to napadlo, vyskúšala som to a bolo.
anuzi
úžasné a musí byť aj chuťovo fantastické, a chcem sa spýtať kde kúpim tú špciálnu fóliu čokotransfér...
ildulka
Nádhera,ja som jedla raz také, kde slzička bola akoby z karamelu ani krém nebol čokoládový,nemáte niekto taký recept?neviem či to nebola výslužka zo svadby...
evanaaa
Meggienka76, nemáš čo ľutovať, o takú krásu by si nás chcela pripraviť?Nič si nerob z našich otázok, to nie sú nijaké výčitky, práve naopak, ja som to ešte nevidela, tak som rada a čo môžeš, zodpovieš, dík.
meggienka76
ďakujem vám zo srdca všetkým.... slzičky som robila až do Maďarska a dnes som sa dozvedela, že až sám šéfkuchár si vypýtal na mňa kontakt... tak mu chutili :o) snáď sa dohovoríme ...
vieraa
Meggienka je to prekrásne, ale aj ja patrím k žienkam, ktoré by radi vidiet postup ako sa ten čokoládový mousse robí.Pečiem vela, ale ešte som sa s takou nádherou a lákavou delikatesou nestretla. Ak možeš, prosím Ťa o postup podrobnejší a tiež ako sa robia tie ozdoby na slzičky.Ďakujem
3sandra3
pri tomto nádhernom diele mi padla sánka ,,, naozaj :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia