Čokoládový mafin

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Čokoládový mafin
Foto: Pravda, Ivan Majerský

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, Zobraziť celý popis Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, ponorí sa do vody rôznej teploty na rôzny čas. Jedlo má intenzívnejšiu chuť a je lahodnejšie.

4
porcie
10 minút
príprava
6 minút
na 240 °C

Suroviny

100 g
50 g
50 g
2 ks
2 ks
4 dg
60 g




Postup

  1. 1

    Na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo a pridáme olivový olej. Vajcia, žĺtky a cukor vymiešame ručne, aby do zmesi nevnikol vzduch. Pri miešaní mixérom z vymiešanej zmesi vákuovačkou odsajeme vzduch. Do vaječnej zmesi pomaly vlejeme čiastočne vychladenú čokoládovú zmes a ručne miešame.

  2. 2

    Nakoniec opatrne vmiešame múku. Vlejeme do olejom jemne vymastenej a vymúčenej formy. Rúru predhrejeme na 240 stupňov, pečieme 6 minút. Potom necháme 1 minútu v pokoji a z formy opatrne vyberieme, prípadne vyklopíme.

  3. 3

    Náš tip: Pocukrujeme, posypeme grankom alebo polejeme ovocnou polevou a podávame teplé hneď po upečení.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia