Čokoládový chia puding fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 17. februára 2013
2
porcie

Suroviny

1/2 hrnčeka
30 - 40 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si mlieko (nemusí byť mandľové, ale s čokoládou chuti výborne), chia semienka a čokoládu.

    Čokoládový chia puding (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mlieko trochu zohrejeme a rozmiešame - roztopíme v ňom čokoládu. Necháme vychladnúť.

    Čokoládový chia puding (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do čokoládového mlieka pridáme chia semienka, premiešame a necháme 5 minút postáť. Potom ho rozdelíme do nádob v ktorých chceme puding podávať. Odložíme do chladničky. Z tohto množstva máme jednu veľkú alebo 2 malé porcie.

    Čokoládový chia puding (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tuhnutie stačí aj hodina, ale časom puding hustne viac. Ja ho nechávam v chladničke aj cez noc. Pomer surovín je veľmi variabilný. Ak chcete puding redší pridajte viac mlieka. Ak chcete puding rôsolovitejší vymeňte čokoládu za kakaový prášok a sladidlo.

Diskusia k receptu

michsamant
ooo ziaden cukor a pritom mls, tak to skusim mojmu muzovi urobit. Vdaka za inspiraciu.
mariaklara
Semienka som si cez týždeň kúpila, jem ich každé ráno, toto si urobím, vďaka za receptík:-)))
michsamant
Jasne, myslela som tak, ze ziaden navyse :) Zas ked mu budem prisne odopierat, bude mrzuty jak male decko.
iva63
veľmi zaujímavý receptík-:) rada to vyskúšam...chia semianka si musím kúpiť, zatiaľ som o nich iba čitala, ale neskúšala som ich-:)
mesiar50
Tvoj recept je jedinečný.Ktovie či by to fungovalo aj z kokosovým mliekom.?Gratulujem
janger
No tak najprv som si musela prestudovat, co to je chia. Nepoznam to...No ale ako som sa docitala, su to velmi zdrave semienka. Musim ich kupit. Ten puding vyzera velmi lakavo, skoro ako mousse. A @mesiar ma tiez priviedol na myslienku....Myslim, ze aj s kokosovym mliekom to moze byt vyborne :-).
cesminaz
Ten puding vyzera skor ako cokoladova pena,ktora sa rozplinie na jazyku :-) mnamm
nadia56
@Zirafninka1 , zaujimavy recept, musim vyskusat, ja popijam rano napoj s chia semienkami, ale takyto dezert by chutil aj ostatnym clenom rodiny, dakujem:-)
evusik
ja som sa zas dočítala, že znižuje tlak, ale, že srdciari a ľudia čo užívajú lieky na riedenie krvi (Anopyrin) by Chia semienka nemali jesť.... neviete náhodou niekto, že prečo? lebo som si ich už skoro objednala a teraz nič, ale možno rodine....
evusik
no ale to bolo fajn, mohla by som vysadiť liek a užívať prírodné liečivo, keď to ešte aj tlak znižuje a má to aj kopu iných účinkov, ale dôležité je asi ak koľko toho človek zje, asi objednám a uvidím.... idem ešte pohľadať na webe...
nadia56
@evusik , na tejto stranke najdes dost info, precitaj si a popreklikavaj sa na lavej strane, su tam popisane ucinky, nutricne hodnoty a dokonca aj recepty zo chia seeds, ja uzivam rosol z jednej kavovej lyzicky kazde rano, pekny den ti zelam:-)
 www.seminkachia.cz
helca103
Poznám, výborná a zároveň zdravá chia. Ty si jedna z mála čo používa tak skvelú vec ako je chia.Tiež som si ju obľúbila a pridala pár receptov ako ju využiť.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite to vyskúšam, pretože mám vysoký krvný tlak. Prečítala som si link od
@michsamant.V ďaka.
shiculka
Vyborna vec, urcite to vyskusam! Zvycajne si semienka pridavam do jogurtu alebo na zahustenie jedal.
zirafninka1
jej tu pribudlo komentarov. vsetkym vam dakujem. A dakujem aj za zaujimave odkazy na vselico o chia. A velke dakujem za vsetky chia recepty, ktore si pridala @helca103. Idem ich postupne vsetky preluskat :)
shiculka
hmmmmm, mnam mnam, puding je v chladnicke, ale obavam sa , ze hodina na tuhnutie bude musiet stacit ... :)
tornadolue
Je uzasny! Vcera vecer som ho spravila, na noc strcila do chladnicky, rano ochutnala... aaaach. Ale kedze poznam seba aj svojho draheho, zdvojnasobila som mnozstvo mlieka aj cokolady. Chia semienka som ale navyse nepridavala. Je no nieco redsi ako na obrazku, ale stale poriadne pudingovy.
ethanel
Juuj ale toto je lakave, v tej salke to vyzera neuveritelne dobre, fotografia do magazinu o vareni :0
katka78
@zirafninka1 Ďakujem za recept, skúšala som ho pred pár dňami, výborný! Vôbec mi nechýbal cukor, aspoň nebol presladený a vynikla chuť samotnej čokolády. Mala som ho aj pekne hustý. Robila som večer a na noc ho dala do chladničky.
katkat
ja som zasa urobila s kokosovym mliekom a steviovou cokoladou, rovno z dvojnasobnej davky(a dobre som urobila, uz z hrnca by som to bola schopna vychlipat :D)
irenaw


nedá mi, zmizlo foto, musím vložiť opäť. fantastická jednoduchá maškrta, stala sa u nás stálicou :-)
shishila
vyzera to super, ale.... nie je to... mmm... velmi kaloricke? tuk v semienkach, tuk v mlieku, tuk v cokolade... ja viem, ze vela z toho zdravy, ale aj tak... ake nutricne hodnoty to asi ma?
shishila
ake by to bolo, keby som miesto cokolady dala kakao? fungovalo by to?
marika21
Kakao je horké. Bolo by asi treba pridať cukor. Neviem, či by ti to chutilo neosladené. Môžeš vyskúšať z malou dávkou.
marika21
Môžeš vyskúšať s Grankom to je sladké. Daj vedieť , ako to chutilo.
Ja si dávam semiačka do jogurtu. Nechám postáť 2-3 hodinky a zjem. Je to vynikajúce. Vyskúšala som z Grankom- čokoládou bolo to výborné. *****
Zdravé so semiačkami. Hlavne jednoduché. Semiačka som pridala, keď som piekla chlieb.
marika21
Dnes som roztopila 2 kinder čokoládky s troškou mlieka v nádobke. Tú som vložila do väčšieho hrnčeka s vodou a zohrievala, miešala. Do tanierika som naliala trocha mlieka a vsypala 3PL chia semiačok. Roztopenú čokoládku vliala do chia semiačok, premiešala, vliala od oka mlieko. Premiešala. Zakryla a dala do chladničky na 6 hodín. Vnúčik zjedol 4 KL, viac nechcel. Babka dopapala. Bola to výborná večera. Chutilo mi to. Môžem doporučiť.
dadka1968
Ja som dala Zlate sladenie-sladidlo zo stévie miesto cukru a bolo mňamky.😋




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia