Čokoládovo- orechová torta fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 15. apríla 2011

Tuto tortu som robievala dost casto pre kamaratky pokym sme boli este v Sydney. Je dost kaloricka, ale raz do roka na narodeniny to Zobraziť celý popisTuto tortu som robievala dost casto pre kamaratky pokym sme boli este v Sydney. Je dost kaloricka, ale raz do roka na narodeniny to hadam neuskodi. Aj tuto som urobila pre moju dlhorocnu kamaratku. Vcera som ju bola v Sydney navstivit, tortu som odfotila este pred vlozenim do krabice. Velmi lutujem, ale zaber v reze torty nemam. Oslavy narodenin budu az zajtra a ja som tam tak dlho nemohla zostat.

10-12
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
300 g
200 ml horuce
1 KL
150 g
150 g
70 g, tmavá
krem:
80 g, tmavá
500 ml
3 PL
150 g
250 g
3-4 PL
1 salka
4 PL
poleva:
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Oddelila som si bielka od zltkov. Najprv som si mixerom vyslahala bielka do tuha. Pri konci slahania, ked uz bielka boli tuhe, zaslahala som do nich 3PL z odvazeneho cukru. Vyslahane bielka som odlozila do vacsej misky.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky kde som slahala bielka som dala zltka a zvysny cukor. Zltka som vyslahala na hustu penu a potom som za staleho slahania pomaly prilievala horuce mlieko.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmiesala som si muku s praskom do peciva. Tuto som potom nasypala na rozslahane zltky a vareskou som vsetko premiesala.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes zltok a muky som vyliala na vyslahane bielka.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som este pomiesane postruhane orechy s nastruhanou cokoladou a vsetko som pomaly premiesala vareskou.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som vyliala do vymastenej a mukou vysypanej okruhlej formy 25cm priemeru. Tortu som piekla vo vyhriatej rure 180C 50 minut.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarila som si cokoladovy puding. Hladku muku som si rozmiesala so 150ml studeneho mleka. Do 350ml mlieka som dala rozpustit cokoladu. Ked bola cokolada rozpustena, vliala som do nej rozmiesanu muku s mliekom a uvarila som puding.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maslo som si vyslahala s praskovym cukrom a postupne som do neho zaslahala vychladeny puding.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upecenu vychladnutu tortu som prerezala na tri platky.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Spodny plat som poliala dvomi lyzicami rumu a natrela 1/3 plnky. Na plnku som polozila druhy plat, ktory som tiez poliala rumom, potrela ribezlovym lekvarom a druhou tretinou plnky. Tortu som prikryla tretim platom.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Boky torty som potrela zvysnou castou plnky a obalila som ich v nastruhanom kokose. Tortu som na chvilu zatazila, aby sa vyrovnal jej povrch. ( Na tortu som polozila mensiu dosku na krajanie masa.) Vyrovnany vrch torty som poliala rozpustenou cokoladou a ozdobila som ju so zvyskom plnky, ruzickami, orechami a kandizovanymi ceresnami. Ruzicky som si urobila z kupenej hmoty White Icing.

    Čokoládovo- orechová torta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

egreska
teda ,ty si úžasná v zdobení :-)) okrem iného...
babav
Perfektny recept a postup ! Krasna ,chutna torta !
vierik
Vyzerá a určite aj je véľmi pekná a dobrááá...
vavan
náááááááááááááádherne čarokrásna
kata50
Si veľmi šikovná, krásna práca - s láskou.
marianna76
fajn, ukladám si, síce nemáme narodeniny,... ale veď to vyšportujeme.... pôjdeme na korčule... Ja síce moc torty nejedávam, ale mojim chlapcom bude chutiť super.
mariaklara
Krásna tortička, ukladámsi ju, vďaka. Si šikovná a šikovným patrí svet !
pacik
Ta je krásna, ja by som to nedokazala
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za mile komentare. @pacik , treba si doverovat, nebat sa toho a skusat. Moje prve torty vyzerali tiez vseliako. Ved aj na tejto je este dost chyb, neni perfektna.
pusta
tak tomu hovorím supertorta, ukladám do kk a gratulujem!
janger
Orechove torty patria k nasim oblubenym. Tak tato tvoja krasavica ide do KK :-)))!
hortenzia51
..veľmi pekná a výborna torta orechová..tento krém robievala už moja mama, je veľmi dobrý,,ja sa chystám upiecť tortu na sviatky,tak vyskušam tvoj recept @palokuchki..k úpila som si jemnú marcipánovú hmotu na ružičky,aspoň ušporím čas spracovaním marcipánu
marta5
Nádherná a iste veľmi dobrá,pravá orechová je super.Ukladám do KK
dorisa
Krásne, torty nerobievam,ale dala by som si.
marienka44
@Palokuchki ,gratulujem ku krasnej ,efektnej torte, je ukazkova. Ukladam do KK. Mohla by si niekedy poslat fotopostup na tvorbu ruziciek. Dakujem. :-)
orchidea
Veľmi pekná torta a určite aj veľmi dobrá keď je orechovo-čokoládová. Ukladám si recept.
skalnicka
Naozaj veľmi pekná torta, rada ju vyskúšam ďakujem za recept.
skalnicka
Naozaj veľmi pekná torta, rada ju vyskúšam ďakujem za recept.
palokuchki
Este raz vam vsetkym dakujem, velmi ma potesili vase komentare. @hortenzia51 , ja si vzdy kupujem marcipanovu, alebo tuto cukrovu hmotu na ruzicky. Usetrim cas a viem, ze ruzicky mi z nej vzdy pekne vyjdu. @marienka44 , ked budem mat cas, niekedy dam recept ako robim ja tie ruzicky. @dorisa , kedy budes mat narodeniny urobim aj tebe taku...a poslem.(skoda, ze si neni blizsie)
tatranka
Orechová torta má u nás prím.Je krásna a ukladám do KK.Vyzdobená tak určite nebude,lebo zdobiť neviem,ale myslím,že aj tak bude dobrá.
drquinova2
No- krásna. Ukladám do KK. A kde dostať ten krém na ružičky?Som z malého mesta , u nás určite nie.
jatanika
@drquinova2 , odpoviem ti za @palokuchki , lebo ona je v zahraničí... white icing sa dá kúpiť cez internet... ale asi len vo väčších baleniach.... aspoň niekedy to tak bolo... na ružičky sa už dá v obchodoch kúpiť marcipán od dr. oetker ... také malé balenie...na 1 tortu... pri produktoch na pečenie... treba sa poobzerať... tiež by mohli mať niektorú z hmôt na modelovanie (je ich viac) aj niektoré cukrárne...
vavan
@drquinova2 u nás dostať najmenšie balenie white icingu 1kg na www.cukrársky svet,ale má dlhú trvanlivosť ak robíš častejšie torty tak sa ti to vyplatí kúpiť  www.webareal.sk/cukrarskysvet/eshop/7-1-Hmoty/0/5/413-W...
z touto sa najlepšie tvaruje a poťahuje alebo si môžeš vyrobiť s hmoty od moli  varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan...
na
potahovanie-tort--falosn/8131-recept.html ak chceš len biely ta si s cukríkov nastrihaj biele časti alebo dostať aj čistobiele ale to je u nás nedostatkový tovar.
3sandra3
fakt torta súca na výstavu.... chcem ju urobiť mojej sestre, bude mať narodeniny,,,tak dúfam, že sa mi podarí.... Ďakujem za fajn recept na výbornú tortu
1947
Ďakujem idem ju zajtra piesť pre môjho brata má 70 rokov.
8iwushqa1
vyzera velmi dobre..akurat ju mam uz upecenu len este ozdobit :)..
dandika1
@palokuchky dakujem ,ze si sa hned ozvala,piekla som Tvoju cokoladovo orechovu tortu musim povedat ,ze sa mi vydarila ,chutovo vynikajuca navsteva bola unesena ,mi domaci a oslavenec(moj syn)sme nadseni.No,len stou ozdobou to az tak nevislo ,ale dufam ,ze dalsia bude o nieco lepsia na vvzhlad( tamoja sice bola aj vysoka aj dobrucka ,len nie tak pekna,ale casom vsetko pride ja tomu verim...Dakujem pozdravujem a prajem vsetko dobre a hodne zdraviaTebe a celej rodinke, P.S pozdrav az z vychodu Slovenska:::
inguskablska
Skvelý recept !! piškota aj krém na jednotku , odskúšala som a môžem len odporúčať ďalej !! :-)))