Čokoládovo-kokosový tart

timeforacake - fotkatimeforacake, 1. októbra 2014

Receptov na čokoládové a kokosové koláče je tu na vareche už naozaj neúrekom a tak som sa rozhodla tieto dve skvelé chute spojiť dokopy Zobraziť celý popisReceptov na čokoládové a kokosové koláče je tu na vareche už naozaj neúrekom a tak som sa rozhodla tieto dve skvelé chute spojiť dokopy a vytvorila som niečo pre všetky maškrtné jazýčky. Nevšedne zdravý a naozaj fantastický zákusok, ktorý vám doma naozaj dlho nevydrží. Chrumkavé ´cesto´ v spojení s jemnučkým čokoládovým krémom sa hodí ako zákusok na oslavu každého dňa, nielen ako dezert za nedeľným obedom ! :) www.mygreenwonders.blogspot.com

4
porcie

Suroviny

1 1/2 šálka strúhaný
2 ks
1-2 PL
1 ks zrelé
1 ks zrelý
4 PL
1 ČL
1 PL ľadová
 štipka
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravte ´cesto´ na tartaletky. Zmiesajte spolu kokos, dve bielka a med. Vymazte maslom 4 male tartaletkove formy (alebo ine formicky na pecenie) a kokosove ´cesto´ rovnomerne rozdelte medzi formicky a prstami popritlacajte na spodok a okraje formiciek. Dajte piect do vyhriatej rury na 120°C do zhnednutia a do schrumkavenia (malo by to potrvat tak 20 minut). Ci su tartaletky hotove zistite, ked jednu z nich vyberiete z formy a jemne poklepete na spodok. Mali by mat jemny hneducky nadych a mali by krasne vonat!

  2. 2

    Ked mate tartaletky upecene, nechajte ich vychladnut. Zatial si pripravte cokoladovy krem. Vymiesajte ponornym mixerom avokado, banan, kakao, vanilkovy extrakt, vodu a stipku soli do jemna. Ochutnajte a popripade dosladte troskou medu podla chuti.

  3. 3

    Upecene a vychladnute tartaletky naplnime cokoladovym kremom, ozdobime jahodami/malinami/cucoriedkami, posypeme kokosovou muckou (namiesto praskoveho cukru) a podavame. Dobru chut! :)

Diskusia k receptu

jamarlen
nóóó, zdá sa, že "miska" na náplň sa dá urobiť aj inak, ako zo sušienok a masla….
a ten krém - bez zlatého klasu ?
pobavil som sa na tvojich mištičkách a určite ich vyskúšame, páčia sa nám koláčiky, pri ktorých nie je treba veľa cukrárenských zručností a sú pekné…
len toho kakaa sa mi tám zdá trochu veľa na jednu porciu… nájdeme nejakú menšiu polievkovú lyžicu:)
marianne
@timeforacake si ma dostala s týmto koláčikom,veľmi sa mi to páči.Ak sa mi podaria tie talaretky,budem happy,na to som dosťnešikovná,ale za pokus to rozhodne stojí..
tiginko
aj mne sa veľmi páči ten nápad na cesto, zíde sa
timeforacake
Dakujem vam pekne!
#jamarlen Ja vam velmi rada pravé kakao a tomu ´kolaciku´ to dodava skvelu horkost :) Samozrejme pouzite mnozstvo kakaa podla chuti.
#marianne Tieto kolaciky su efektne a zaroven velmi jednoduche na pripravu, urcite ich zvladnes lavou zadnou! Prajem pekne pecenie a verim, ze sa pochvalis s vysledkom. :)
monzet
veľmi sa mi páčia,už ich mám na papieriku vytlačené ,nech na ne nezabudnem a keď sa mi zíde celá rodinka sú prvé na rade :)
salinka
Práveže receptov nikdy nie je dosť:-) Dobre, že si hi pridala.
timeforacake
@aleana bielky netreba rozslahat, staci ich len jednoducho zmiesat s kokosom a sladidlom :)

A dakujem vsetkym za pekne komentare, verim, ze dezert vam bude chutit a potesi kazdeho, kto ho vyskusa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia