Čokoládovo-kakaová torta

janger - fotkajanger, 21. januára 2013
Čokoládovo-kakaová torta
Foto: janger

Pozeram na Varechu, pozeram...Ved to je tusim moja torta, co vidim... Varechacka @ivkaa tu dnes pridala torticku. My sme dnes dojedli takmer dvojicku tej Zobraziť celý popisPozeram na Varechu, pozeram...Ved to je tusim moja torta, co vidim... Varechacka @ivkaa tu dnes pridala torticku. My sme dnes dojedli takmer dvojicku tej jej torty. Mala som ju odfotenu, ze ju sem pridam. Krem je iny, takze pridam aj tu moju. Korpus som tak isto piekla podla receptu od @ivosenka - http://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html. Ivosenka, dakujem. Plnila som jednoduchym maslovo-pudingovym kremom.

45 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
150 g
120 g
30 g
5 PL
 stipka
Krem:
1 balenie
220 g
350 ml
4 PL
1 PL
50 g
1 plechovka
Na ozdobu:
50 g




Postup

  1. 1

    Korpus som spravila podla receptu od @ivosenka. Chcela som ho vyskusat. Mam vo zvyku pridavat sneh z bielkov do vyslahanych zltkov. V tomto recepte je to opacne. Korpus sa mi paci. Na buduce ho zase vyskusam podla mojho stareho sposobu. Som zvedava, ci bude nejaky rozdiel. Piekla som 40 minut na 150 stupnoch, potom este 5 minut na 175. Forma na pecenie mala 24cm.

  2. 2

    Spravila som krem. Uvarila som husty cokoladovy puding. Neviem uz presne, ako sa volal. Viem, ze bol od Oetkera, myslim, ze premium, s extra kakaom. Namiesto 500ml mlieka som pouzila 350ml. Do mlieka som primiesala 2 PL cukru. Ked bolo horuce, pridala som polamanu cokoladu, nechala ju rozpustit. A dalej som varila puding tradicnym sposobom. Nechala som ho vychladnut. Sem tam treba miesat, aby sa nespravila koza.

  3. 3

    V mixeri som dobre, az do peny, vyslahala maslo s cukrom, vanilkovym cukrom. Cukru si dajte podla chuti.

  4. 4

    Do vyslahaneho masla som postupne pridavala vychladeny puding. Maslo aj puding musia mat rovnaku teplotu, aby sa nam to nezrazilo.

  5. 5

    Korpus som prerezala na tri diely.

  6. 6

    A potom uz pokracovala dcera. Na kazdy diel natrela krem. Na to dala vrstvu zavaranych, zahustenych ceresni. Mala som uz hotove, v plechovke. Inac sa to da spravit aj tak, ze stavu z ceresni si trochu zahustite maizenou.

  7. 7

    Vrch a boky torty potrela kremom. A na vrch nasekala cokoladu. Takze velmi jednoducha vyzdoba.

  8. 8

    Z kremu mi este trochu zostalo. Takze na buduce by som dala menej masla.

  9. 9

    Takato bola torticka v reze. Nam stacilo po malom kusku.

    Čokoládovo-kakaová torta - obrázok 9

Diskusia k receptu

mesiar50
Úchvatná tortička.Dozaista chutí výborne
Ďakujem uložím do kk
ivkaa
Pekná tortička :) Už aj aj som robila takýto podobný krém :)
martamm
janger, takýchto receptov nikdy nie je dosť, tortička je už v mojej KK :)
evusik
čokoládová a ešte s višňami to milujem, krásna torta :-)
marijanka712
aj mne sa páči tie čeršne trocha vyzdvihli chuť čokolády , myslím si že aj višne by spravili ten istý účinok... ukladám do kk stojí za vyskúšanie
jerica
@janger Janka, mala si napísať torta k mojim narodeninám , gratulujem , krásna a jednoduchá, zbožňujem čokoládovú maslovú plnku .
renka73
Peknučká..juj či by som si dala.No čo,ostáva mi iba utrieť si sliny :))
evanaaa
Jajaj, ďalšie pokušenie, @janger , tá sa ti podarila! A ja chrúmem práve grahamové tyčinky-:), jeden kúsok a som spokojná.....ozaj a tie zahustené čerešne asi dostať len tam u vás, nie? Tu by som ich asi máírne hľadala (SR).
helca103
pravá torta pre čokoholikov, vyzerá veľmi dobre a s čerešňami musí byť fantastická
janger
@jerica , Jarmilka, mas pravdu, dakujem. @evanaaa , dakujem. Ved aj grahamove tycinky su dobre ;-). Ja casto nevypekam, to len tak, pri prilezitosti nejakej. Tie ceresne su v konzerve, a ta stava je uz zahustena skrobom, takze sa aj ta pouzije. Su tak dostat aj jahody, lesne ovocie, exoticke ovocie. Neviem, ci je to dostat aj na Slovensku, ale da sa to aj jednoducho spravit, kto by mal zaujem. A myslim, ze aj cisto len zavarane ceresne (alebo visne) tiez stacia. @violetacamorova , @mesiar50 , @ivkaa , @marcy , @martamm , @medovnicek , @evusik , @marijanka712 , @renka73 , @izabella929 , @3sandra3 , @helca103 , tiez vam pekne dakujem za komentarik :-).
jerica
@janger Janka , ja si každý rok zavarím čerešne , ten strom z ktorého som letela, má čerešne chuťou ako mandle,vynikajúce, keď dozrejú (pritom sú to skorá odroda) sú priam čierne a tá chuť , božská, vykôstkujem , osladím a tak ako sú celé varím , nič nemixujem ani nepasírujem. Dávala som do makového závinu, čo sompiekla na vianoce, nemá to chybu , tak ako v tvojej tortičke. :-)
janger
@jerica , take ceresne, ako spominas byvaju aj tu dostat, v okoli ich pestuju, uz si na ne chutim, tak na maskrtu, mnam. Nezavaram, lebo nemam vlastne ovocie. Sem-tam spravim dzem z kupeneho ovocia :-). @babkamt , dakujem, bola veru mnam :-).
ywett
@janger-Janka , tortička je krásna a tiež som piekla korpus podľa receptu čo pridala @ivosenka je výborný a s touto tvojou plnkou musel úžasne chutiť, lebo čokoládu zbožňujem :-)
janger
@ywett , Ivka, vazim si tvoju pochvalu. Ja som veru taky coko-maniak :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia