Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný víkendový zákusok v znamení čokolády, s vynikajúcim krémom z tvarohu a mascarpone.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: kakaové 3x | |
4 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
3 KL holandské |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 g |
|
200 g (+ 1 PL smotany) |
|
1 ks |
|
350 ml (s kakaom) |
|
100 g |
|
Na vrch: parížska šľahačka | |
150 g |
|
150 g |
|
500 ml (33%) |
|
Postup
-
1
Pripravila som si 3 x kakaové korpusy. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto na druhý i tretí. V miske som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a cez sitko som na 3x preosiala a vmiešala do cesta.
-
2
Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 10 min použila som plech 27x37cm vystlaný papierom na pečenie. Upečené korpusy som ošúpala z kože a chladila na mriežke.
-
3
Pokiaľ sa chladili korpusy, pripravila som si krém. V mise som vymiešala tvaroh, mascarpone a strúhanú citrónovú kôru a šťavu. Pridala som kryštálový cukor.
-
4
V mise nad parou som nechala roztopiť bielu čokoládu, do ktorej som pridala aj 1 PL smotany. Roztopenú čokoládu som vmiešala do krému.
-
5
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
-
6
Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim slivkovým džemom s kakaom. V tomto džeme som pri varení použila i strúhané mandle.
-
7
Na džem som natrela prvú polovicu krému.
-
8
Položila som druhý korpus a natrela som ho opäť horúcim džemom. Natrela som na džem druhú polovicu krému.
-
9
Položila som tretí korpus. Koláč som uložila do chladničky na noc, zaťažila som ho 3 kg múky. Ráno som ho vybrala z chladničky a natrela som vrch pod zdobenie horúcim džemom a nechala v chladničke stuhnúť. Parížsku šľahačku som pripravila deň vopred. Teraz som ju mixérom vyšľahala a uložila do chladničky stuhnúť. Pred zdobením šľahačkou, nechám koláč poriadne vychladiť.
-
10
Parížsku šľahačku som po vyšľahaní vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila už nakrájané zákusky. Nie je nutné zdobiť parížskou šľahačkou. Môžete poliať iba čoko polevou, alebo posypať cukrom. Prajem vám dobrú chuť.
Veľmi pekné, ja by som si neprosila "ozdobu" na vrch. Určite exkluzívna chuť. Odo mňa jasných 5*****!
Když je ti málo hvězd, večer se podívej na oblohu a najdi si tam Velký vůz nebo třeba i Jižní kříž. To, co znehodnocuje zdejší recepty nejsou hodnocení hvězdami, ale nekonečná diskuze o hvězdách, ve které se tak vyžíváš.
zase jeden majstrovský kúsok tvojej šikovnosti 5*
Ospravedlňujem sa Ti @Izabella929 za svoj komentár. Bola to len moja reakcia na komentár @Petrkluc , ktorý bezdôvodne uráža @Terinku55. Zaujímavé je, že jeho komentáre redakcii nevadia. Že by to bol admin?
tiez som toho nazoru, ze niektore komentare prekracuju Varechou.sk urcene, dane hranice. väcsinou su to ti, ktori nepridali ani jeden jediny recept. pozitivna kritika a upozornenie na chyby je nieco co povazujem za prinos, ale osobne osocovanie, napadanie a urazky su si myslim aj v zaujme @redakcie tiez neziaduce. vela prispievatelov, ktorych recepty a prispevky som si vazila odislo a ak to takto pojde dalej, odidu aj dalsi. a aj ti, ktori sa po nejakom case vratili. vytraca sa radost a chut prispievat, lebo ako pise @Izabella929 vyssie: "tu treba mat ale poriadnu odvahu pridat recept.."
Ubezpečujeme Vás, že @Petrkluc nie je admin. A jeho komentár rozhodne nie je urážlivý, ako to bolo vo Vašom prípade.
Ďakujem!
Ďakujeme za Váš názor, nad Vaším návrhom pouvažujeme. Pekný deň aj Vám a všetkým Varecháčom.
Nejsem Realista, fandím Barceloně. Pokud nějaké hvězdičkování někomu ubližuje, měl by se zamyslet nad tím, zda chce své recepty někde na internetu zveřejňovat.
A ještě jedna věc, je hodně zajímavé, že hvězdy ti vadí, ale odporné komentáře ve stylu "fuj", "grc", "blivajz", "to vypadá jako kdyby to někdo snědl", již ne (to samé platí pro @terinka55 a další "dobráky").
Ďakujem.
vieš, mne tu vadilo už všeličo, to zas vadilo inému...hádam si môžem vybrať, k čomu sa vyjadrím. Momentálne sú to tie obligátne hviezdičky:-) kto akými slovami hodnotí recept slovne, to je jeho vizitka a nechci odomňa, aby som sa ozývala kvôli každej, aj nepostrehnutej vete, na to tu sú admini. Ja by som privítala, ak by bolo čo najviac komentárov po vyskúšaní a s vecnými pripomienkami, ktoré nás posunú k zdokonaleniu sa v kuchyni. Mám pravdu?
Ahoj, vieš, darmo dáš 5*, ak ich vzápätí niekto jednou zníži na 3. Preto som ako príklad uviedla ukladanie do KK, lebo to môže byť len zvyšujúce sa číslo. A všimni si, hodnotenie hviezdičkami ledva presiahlo priemernosť (tuším 3 celá niečo tam bolo pred ich zrušením) ale recept je výborný a páči sa mnohým, čo ukazuje aj počet lajkov.