Čokoládové medovníky plnené marcipánom fotorecept
Foto: palokuchki
Tento recept som sem vlozila este minuly rok v decembri. Nemala som cas ho dokoncit a po novych upravach na Vareche som nemala k Zobraziť celý popisTento recept som sem vlozila este minuly rok v decembri. Nemala som cas ho dokoncit a po novych upravach na Vareche som nemala k nemu pristup. Dnes som poprosila Andreu o moznost tento recept znovu otvorit a dokoncit ho. Perniky su vhodne upiect nielen na Vianoce, ale aj hocikedy pocas celeho roku.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1/2 šalky |
|
180 g |
|
140 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
|
|
300 g |
|
300 g |
|
1 ČL |
|
|
|
Poleva: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V miske nad parou som zmiesala dokopy maslo, cukor a med. Miesala som to pokym sa zmes zahriala na teplotu 40C.
-
2
Do teplej medovej zmesi som pridala mlete klinceky, aniz, nastruhany zazvor, skoricovy cukor, sodu bikarbonu a prasok do peciva. Vsetko som spolu premiesala.
-
3
Potom som pridala muku
-
4
a rozslahane vajicko. Zmes som najprv premiesala varechou
-
5
a potom som to rukami spracovala na jemne cesto. Cesto som zabalila do potravinarskej folie a odlozila som ho na chladne miesto.
-
6
Medzitym ako mi cesto odpocivalo urobila som si marcipanovu hmotu podla receptu od @janger http://varecha.pravda.sk/recepty/mandlova-plnka-z-holandska-fotorecept/22604-recept.html , ale ja som pouzila len bielok z vajca. Ak sa vam to nebude dat spojit pridavajte po kvapkach vodu.
-
7
Odlezane cesto som vyvalkala na hrubku asi 2-3 mm a formickou som z neho vykrojila srdiecka.
-
8
Mandlovu hmotu som vyvalkala na papieri na pecenie. Formickou, ktora bola o trochu mensia ako ta prva som z hmoty povykrajovala srdiecka.
-
9
Srdiecka z cesta som poukladala na plech a na ne som dala mandlove srdiecka. Boky cesta som potrela vodou.
-
10
Na vrch som este polozila cestove srdiecka a pozatlacala som boky keksikov.
-
11
Keksiky som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut. Keksiky mozeme posypat praskovym cukrom zmiesanym s vanilkovym cukrom.
-
12
Alebo ich mozeme ponamacat v rozpustenej cokolade
-
13
a postriekat irozpustenou bielou cokoladou.
-
14
---
Alebo je to návod, ako sa z 300 g mandlí a cukru vytvorí s bielkom marcipán?
Ja mám kúpený marcipán od Dr. Oetkera a este k tomu mám pridať tie mandle a cukor? Nie je mi to jasné, lebo za marcipánom je znamienko plus, teda k marcipánu hotovému pridat mandle a cukor? Alebo má tam byť dvojbodka za marcipánom, t.j. ze z tychto ingrediencií si pravím vlastný marcipán? Prosím o vysvetlenie, dakujem.