Čokoládové košíčky (fotorecept)

Čokoládové košíčky (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 16. mája 2011 16:58Ďalšie jeho recepty

Suroviny

25
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Čokoládu rozpustíme nad parou z cerou a maslom,potom pridáme práškový cukor azostane nám čoko hustejšia...
Čokoládové košíčky (fotorecept) - obrázok 1

2

natierame košíčky z vnútornej strany...
Čokoládové košíčky (fotorecept) - obrázok 2

3

pre rýchle stvrdnutie dáme do mrazničky...
Čokoládové košíčky (fotorecept) - obrázok 3

4

po chvílke vyberieme a papier z nich dáme dolu...
Čokoládové košíčky (fotorecept) - obrázok 4

5

do každého košíka dáme polámaný keksík, na to zo 3 jahody/košík na muffinky je dosť veľký/,a polejeme šťavou z jahôd a ušlaháme šlahačku s troškou práškového cukru a ozdobíme vrch košíkov a môžeme podávať...
Čokoládové košíčky (fotorecept) - obrázok 5

6

ani nie za 25 minút podávame luxusný zákusok náplň môže byť rôzna,už som robila z piškotami v káve ,z karamelovým likérom atd.,Dobrú chuť!
Čokoládové košíčky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hubata, 16. mája 2011 o 18:21
    hmmm..... dobré veci nie sú zlé: čokoláda, jahôdky, šľahačka a ešte to netreba piecť, len jesť! Uložím si ťa do mojej KK


  • hubarka35, 16. mája 2011 o 18:25
    toto nemá chybu,ja tu až slintám,jahody nemám no počkám si na čerstvé čoskoro budu zo záhradky.....alebo zostal mi karamelový krém spravim to stým a na vrch tá šlahačka-to bude mnam.....


  • pivonka, 16. mája 2011 o 18:50
    Áno, luxusný! Čo najskôr spravím. Plnky sa dajú obmieňať podľa fantázie, joj, či sa i páči! Jasné, že putuje do KK.


  • babav, 16. mája 2011 o 19:12
    Krasne kosicky,vyborne prave teraz , ked je dostatok cerstvych jahod,malin,...usetrime na kaloriach z lineckych;-)


  • orchidea, 16. mája 2011 o 19:23
    To musí byť dobrota....


  • kata50, 16. mája 2011 o 20:01
    Dajú sa košíčky pripraviť do zásoby ??? Perfektné :-))


  • danculka, 16. mája 2011 o 20:07
    Áno dajú necháš ich v papierovom košíčku , až kým ho nepoužiješ a v mrazničke...


  • amia, 16. mája 2011 o 20:13
    je to veľmi vkusné a lákavé.


  • ancicka, 16. mája 2011 o 20:13
    Parááádne,ako všetky tvoje koláčiky.


  • coldbery, 16. mája 2011 o 20:14
    tak to musí byť dobrotka....urobím to pre vnúčata....tí sa ale potešia...:-))))


  • danculka, 16. mája 2011 o 20:16
    Dakujem,za kladné komenty...


  • jerica, 16. mája 2011 o 20:27
    to je krásne , ten nápad s urýchlovačom do mrazničky vyskúšam :-))


  • danculka, 16. mája 2011 o 20:32
    je to super,keď Ťa prekvapí návšteva....:))))


  • 3sandra3, 16. mája 2011 o 22:22
    íííha.... aká paráda


  • palokuchki, 17. mája 2011 o 00:35
    Je to velmi pekne, ukladam si recet...


  • babkamt, 17. mája 2011 o 10:46
    je vidieť,že fantázie sa medze nekladú,ukladám do kk,neviem,či by vydržali,keby som si chcela narobiť do zásoby a dať do mrazničky,asi by som ich zjedla skôr,ako príde návšteva,milujem sladké


  • lorain, 17. mája 2011 o 11:38
    Ešte v bývalej NDR som pila z takéhoto čokoládového štamperlíka vaječný koňak. Roky zháňam nápad na presne takúto realizáciu. Ďakujem


  • cica2, 17. mája 2011 o 13:44
    @danculka , nápadité, krásne a verím že aj chuťovo výborné!:))


  • babidka, 17. mája 2011 o 14:59
    krasny dezertik- uz je v KK:-) najlepsie je na nom to , ze si ho mozem urobit aj IBA sama pre seba:-)))))))))))))) bez toho aby som si narobila zasoby , ktore potom MUSIM zjest:-))))))))))))))))


  • mariaklara, 17. mája 2011 o 15:17
    Veľmi pekné, ukladám.


  • evanaaa, 17. mája 2011 o 16:52
    Pekné, chutné, asi aj krehké, ale dá sa vyskúšať. Ak sa nanesie hrubšia vrstva tak by sa nemali lámať.


  • danculka, 17. mája 2011 o 20:00
    Nelámu sa vidíš,ako ho vyberám z papiera a je nanesená,len jedna vrstva....


  • bejaja, 18. mája 2011 o 23:37
    mňam,dala by som si, vypadajú super!


  • marienka44, 19. mája 2011 o 17:04
    @Danculka ,ta slahacka vyzera ako sprejova. Urcite si ju slahala Ty. Kosicky si plnila potom trubickou s ozdobnou spickou? Ukladam do KK.


  • danculka, 19. mája 2011 o 17:37
    O šlahačke ktorú používam som sa zmienila v recepte ,,Francúzky krémeš" prečítaj,a áno vreckom som ju dávala do košíkov


  • tetuska, 20. mája 2011 o 20:05
    krásne, teraz v lete bude dostupnejšie ovocie, super..


  • helca103, 21. mája 2011 o 20:16
    vyzerajú luxusne tie košíčky a ani vela surovím netreba.... super nápad , ukladam do sviatočného ,,pečenia"


  • tykadielko, 24. mája 2011 o 11:30
    mňaaaaam....to vyzerá úžasne :-)))))


  • jerica, 1. decembra 2013 o 18:51
    @danculka pripomenutie stojí za to !!! v istej kaviarni v čokoládových košíčkach dávali ku káve s mliekom.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist