Čokoládová torta s čokoládovým krémom a údeným chilli fotorecept
Foto: zuzanka1367
Nečakajte nejakú nadýchanú piškótu, je to skôr také podobné brownies, zhotovené pre dcéru k meninám, kedže sa snaží vyhýbať múke a hromade cukru, možno Zobraziť celý popisNečakajte nejakú nadýchanú piškótu, je to skôr také podobné brownies, zhotovené pre dcéru k meninám, kedže sa snaží vyhýbať múke a hromade cukru, možno niekomu príde vhod aj táto verzia a čokoláda jemne šmrcnutá chilli je delikatesa :)
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
225 g |
|
200 g |
|
6 ks |
|
100 g |
|
2 lyžičky |
|
120 g |
|
1 lyžica |
|
1 - 1,5 lyžičky |
|
štipka |
|
Čokoládový krém: | |
100 g |
|
50 g |
|
250 ml |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Ako prvé a kľudne aj deň vopred si zohrejte smotanu, tesne pred zovretím do nej nalámte čokoládu a miešajte kým sa nespojí v hladký krém. Odložte do chladu minimálne na 5 hodín. Čokoládu, ktorá ide do cesta nechajte rozpustiť nad parou a vmiešajte do nej zmäknuté maslo, nechajte vychladnúť. Radšej použite kvalitnejšiu čokoládu, na výsledku sa to prejaví.
-
2
Zomelieme si na jemno mandle aj cukor. Žĺtka oddelíme od bielkov. Do žĺtkov pridáme zomletý cukor, alebo použijete práškový biely a vyšľaháme ich do penista. S bielkov vyšľaháme spolu so štipkou soli tuhý sneh a vmiešame doň dve lyžičky vanilkového cukru.
-
3
Do žĺtkovej peny vmiešame vychladnutú čokoládu s maslom, pridáme škoricu, údené chilli a pomleté mandle. Nakoniec opatrne vmiešame sneh s bielkov.
-
4
Na dno okrúhlej formy s priemerom 26 cm dáme papier na pečenie, boky vymastíme a nalejeme cesto, ktoré vložíme do vyhriatej rúry na 170-175 stupňov na 35-40 minút, po upečení ho nechajte asi 10 minút vo forme a potom vybrať a nechať úplne vychladnúť.
-
5
Vychladenú čokoládu so smotanou vyšľaháme a pridáme mascarpone, ak sa Vám žiada pridajte práškový cukor, nám to bolo sladké dosť. Tortový korpus prekrojíme a natrieme polovicou krému
-
6
Prikryjeme vrch a natrieme plnkou aj boky, prípadne ozdobíme. To nie je moja silná stránka, tak to dopadlo nejako takto :)
-
7
Torta je ako píšem na začiatku taká vlhká, možno keby ste pridali PDP tak by bola piškótovejšia, nie je veľmi sladká, ale super v nej vyznie to chilli spolu s dobrou horkou čokoládou, ak sa Vám žiada cukru pridajte, chilli uberte :) Budem rada ak pre niekoho bude recept inšpiráciou. Podobný recept som čítala na Hobbymánii.
Diskusia k receptu