Čokoládová pena
Čokoládová pena s pomarančom
Autor receptu: redakcia
Postup- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
- Na teflónovej panvici roztopíme vodu s cukrom – odporúčam teplotu 121 stupňov, použil som digitálny teplomer. Zmes nemiešame, len panvicou točíme, ako keď robíme palacinky.
- Medzitým dáme šľahať v kuchynskom robote
vajíčko, žĺtky a postupne pridávame cukrový
rozvar. Šľaháme kým vznikne hustá pena. Do peny
potom zamiešame mierne vychladnutú čokoládu a tiež šľahačku, ktorú ale nevyšľaháme
úplne dotuha. Penu necháme na chvíľu v chladničke a potom cukrárenským vreckom naplníme do pohárov.
- Pomaranče ošúpeme a zúbkovým nožom povykrajujeme mesiačiky tak, aby sme odstránili vnútorné biele blanky. Penu ozdobíme mesiačikmi pomaranča a nastrúhanou kôrou.
- TIP: Odporúčam použiť pasterizované
žĺtky a vajce, tak je dezert absolútne bezpečný.
Ak nemáte, tak obyčajné, ale v tom prípade
treba dezert hneď skonzumovať.
|