Čokoládová pena

azzaro - bez fotkyazzaro, 27. mája 2014
Čokoládová pena
Foto: azzaro

Čokoládová pena je na leto jednou z mojich obľúbených sladkostí. Netreba ju piecť, čiže nerobím zbytočné teplo a je plná čokolády. Snáď v každom Zobraziť celý popisČokoládová pena je na leto jednou z mojich obľúbených sladkostí. Netreba ju piecť, čiže nerobím zbytočné teplo a je plná čokolády. Snáď v každom recepte na čoko penu je cukor. Ja naozaj netuším prečo. Čokoláda sladká je nie? Ja používam kombináciu 50% a 80%, ale stačila by aj 50% (pokiaľ nie ste ako ja čokoholik) a verte mi cukor v nej netreba :). Rôzne variácie na túto peničku a ďalšie recepty nájdete v mojom bloggu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/

20 minút
príprava

Suroviny

100 g
100 g
3 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    Čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli (kastról s vodou dáme na sporák variť, keď nám voda začne bublať vypneme sporák. Do žiaruvzdornej misky dáme čokoládu a postavíme ju na kastróla s vodou, tak aby sa voda nedotýkala misky). Rozpustenú čokoládu odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme bielka na pevnú penu.

  2. 2

    Do čokolády nalejeme 60ml šľahačky, žĺtka a opatrne zamiešame. Nakoniec do hmoty OPATRNE zamiešame vyšľahané bielka.

  3. 3

    Vyšľaháme si šľahačku, ktorá nám ostala a OPATRNE ju zamiešame do hotovej peničky. Naplníme ju do hrnčekov, alebo mištičiek a dáme do chladničky schladiť minimálne na 2 a pol hodinky. Ak chcete použiť ovocie, na záver ešte pred plnením zamiešajte aj ovocie. Ak používate zmrazené nerozmrazujte a kľudne ho tam zamiešajte podľa chuti. Dobrú chuť. K :)

    Čokoládová pena  - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Pena je iste fajn, takú by som si dala, len neviem, tie surové vajcia, musela by som mať istotu, že sú bezchybné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia