Citrónové kurča

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

Postup

  1. Kuracie prsia očistite, osoľte, okoreňte, vložte do šťavy z dvoch citrónov a nechajte marinovať asi 2 hodiny. V panvici rozpáľte olej a orestujte slaninu nakrájanú na kocôčky.
  2. Pridajte marinované mäso a opečte ho z oboch strán. Podlejte vodou a šťavou z citróna, priveďte do varu, pridajte kocky šťavy ku kuraťu a povarte, kým sa kocky nerozpustia. Všetko vložte do zapekacej misy, pridajte nastrúhaný cesnak a na mäso položte plátky citróna.
  3. Zakryte pokrievkou alebo alobalom a dajte piecť na 20 minút do rúry na 180 °C. Citrónové kurča podávajte s ryžou, zemiakmi alebo bielym pečivom.