Citrónové kuracie mäso (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Svieži nenáročný recept a rýchlo pripravený.
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vykostene a zbavene koze, prsia rozrezem na polovicu. Poukladam na dosku, dam cez ne plasticovu foliu a jemne vyklepem. Potom ich osolim a okorenim.
- Na panvici si rozpustim maslo. Vlozim kuracinu a smazim z oboch stran pokial nie su do hneda. Priblizne 8 minut. Ked su hotove odlozim ich na tanier.
- Do vypeku po kuracine pridam pretlaceny cesnak. Varim priblizne 30-60 sekund, alebo pokial nechyti hnedastu farbu. Potom pridam kuraci vyvar a privediem do varu.
- Potom pridam kapary a citron nakrajany na platky. Zvycajne robim, kolko masa tolko platkov citrona. Tym predchadzam zbytocnym hadkam, kdo dostane dva a kdo iba jeden. Varim 3-4 minuty, alebo pokial citron neuvolni svoju stavu a nezmekne.
- Nakoniec vlozim kuracinu naspat do panvice a zakryjem, vypnem sporak a neham panvicu stat na teple aby sa maso prehrialo.
- Podaval som zo zemiakovou kasou a restovanymi zelenymi fazulovymi strukmi s cibulou a zazvorom, posypane petrzlenovou vnatou. A len pre moje lepsie ja, len kuracina s restovanou zelenou fazulou.