Citrónové kuracie mäso (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Svieži nenáročný recept a rýchlo pripravený.

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vykostene a zbavene koze, prsia rozrezem na polovicu. Poukladam na dosku, dam cez ne plasticovu foliu a jemne vyklepem. Potom ich osolim a okorenim.
  2. Na panvici si rozpustim maslo. Vlozim kuracinu a smazim z oboch stran pokial nie su do hneda. Priblizne 8 minut. Ked su hotove odlozim ich na tanier.
  3. Do vypeku po kuracine pridam pretlaceny cesnak. Varim priblizne 30-60 sekund, alebo pokial nechyti hnedastu farbu. Potom pridam kuraci vyvar a privediem do varu.
  4. Potom pridam kapary a citron nakrajany na platky. Zvycajne robim, kolko masa tolko platkov citrona. Tym predchadzam zbytocnym hadkam, kdo dostane dva a kdo iba jeden. Varim 3-4 minuty, alebo pokial citron neuvolni svoju stavu a nezmekne.
  5. Nakoniec vlozim kuracinu naspat do panvice a zakryjem, vypnem sporak a neham panvicu stat na teple aby sa maso prehrialo.
  6. Podaval som zo zemiakovou kasou a restovanymi zelenymi fazulovymi strukmi s cibulou a zazvorom, posypane petrzlenovou vnatou. A len pre moje lepsie ja, len kuracina s restovanou zelenou fazulou.