Čínske rezance
Autor receptu: proste0monika
Chutia úplne ako z ázijského bistra, no nie je v nich žiadne mäso ani vajíčka =P
2-4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Špagety alebo rezance pripravíme podľa návodu , nesmú sa rozvariť lebo na panvici s nám z nich spraví kaša.
- Zeleninu očistíme a nakrájame alebo nastrúhme na tenké prúžky. Cesnak pretlačíme. Keď máme špagety uvarené zlejeme ich a dáme si na panvičku (najlepšie wok) rozpáliť asi lyžicu olivového oleja. Na horúci plej hodíme najskôr na minútku cesnak a cibulu, potom aj ostatnú zeleninu a rezance. Smažíme krátko, aby zelenina zostala chrumkavá a len jemne zosladla.
- Keď je všetko opečené, odstavíme z plameňa a pridáme sójovú omáčku podľa chuti a dobre premiešame a môžme podávať. Rezance sú výborné aj samotné alebo ako príloha k smaženému tofu.