Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami
Foto: patincatsomekitchen
Len tri hlavné suroviny a vytvoríte dokonalé karbonátky. Ak použijete sušené paradajky v olejovom náleve, pozor na soľ, netreba jej už veľa. Špenátu môžete Zobraziť celý popisLen tri hlavné suroviny a vytvoríte dokonalé karbonátky. Ak použijete sušené paradajky v olejovom náleve, pozor na soľ, netreba jej už veľa. Špenátu môžete pridať aj dvojnásobok. Na zahustenie som použila trošku cícerovej múky a tak sú aj prirodzene bezlepkové. Výborné sú s pečivom a agávovo-horčicovou omáčkou. Chuť pekne zvýrazní aj moja obľúbená červená cibuľa. http://www.patincatsomekitchen.com/cicerovo-spenatove-karbonatky
Postup
-
1
Cícer vopred uvarte alebo použite konzervovaný. V mixéri rozmixujte cícer, sušené rajčiny a špenát. Pridajte prelisovaný cesnak a dochuťte soľou a korením. Podľa potreby zahustite cícerovou múkou.
- 2
Upečte v rúre alebo opečte na panvici.
- 3
Na omáčku zmiešajte spolu všetky suroviny.
- 4
Môžete podávať s červenou cibuľou a čerstvým špenátom.
Tiež cícerové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vašu fotografiu sme otočili:
boli výborné. kúpila som cícer v konzerve, bolo ho menej, aj sušených paradajok, dala som viac špenátu. do zmesi som dala ešte slnečnicové semienka a posekanú cibuľku. Múku som cícerovú nenašla tak som použila špaldovú. neobalovala som ich, len piekla už nakprv na 180 potom na 150. k tomu zemiaková kaša. jedna báseň ;)
dakujem za komentar, ja pouzivam susene paradajky v oleji a tie to trosku vzdy zvhlcia :)