Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú kuchyňu, patrí do indickej kuchyne. Ešte som sa nestretla s niekým Zobraziť celý popisVeľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú kuchyňu, patrí do indickej kuchyne. Ešte som sa nestretla s niekým komu by nechutilo:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rastlinnom oleji popražíme na drobno nakrájanú cibuľku, keď je popražená do sklovita, pridáme na malé kocky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájaný čerstvý zázvor. Všetko spolu popražíme asi 2 minútky.
- 2
Pridáme koreniny, tz. indický kmín, turmeric korenie a kari korenie, všetko spolu popražíme. Potom pridám cícer z konzervy, ktorý sme predtým precedili a premyli v studenej vode, podlejem troškou vody a popražím spolu asi 10 min.Dochutím vegetou, soľou a mletým čiernym korením.
- 3
Na záver pridám jednu plechovku kokosového mlieka, ak je treba zahustím 1 PL solamylu, ktorý zmiešam asi s 0,5 dlc vody. Na konci pridám čerstvý posekaný koriander, ten tomu dodá obzvlášť výbornú chuť. Servírujeme s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja pestujem coriandr-semienka. Ked vyrastie do vysky asi 10-20 cm, striham si ho do cersvych jedal, ale tento mlady sa vola u nas Cilantro.
Az dorastie a po odkvitnuti uzreju semienka, to je potom CVORIANDR. Tieto semienka ked umeliem su vybornym korenim do roznych recepisov na maso, ale ja ho pridavam tiez do chleba, ktory peciem.
co sa tyka toho koriandra, tak samozrejme su semiacka, co sa casto melu a pouzivaju v indickych jedlach a maju vyraznejsiu chut, potom kupis koriandrovy prasok, co su uz pomlete semiacka...a potom o com ste pisala vy, zasadite semiacka, vyrastie, zelena cast je cerstvy koriander, listky...a po odkvitnuti ostanu semiacka, s ktorych mletim ziskame praskovy koriander ...co je vlastne samotne korenie