Cícerové fašírky
Cícerové fašírky s halloumi syrom
Autor receptu: dorenika
Ak ste si dali predsavzatie do nového
roku jesť menej mäsa, tento recept je
skvela obmena fašírok.
4 porcie |
60 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Do mixéra dáme cícer, šťavu a kôru z citróna, vajce a 1 PL olivového oleja. Rozmixujeme a premiestnime do väčšej misy. Pridáme strúhanku, quinou, strúhaný cesnak, mletý koriander, 100 g strúhaneho syra halloumi, polovicu nasekaných byliniek, soľ a čierne korenie.
- Vlhkými rukami vyformujeme zo zmesi 12 rovnako veľkých guličiek. Odložíme do chladničky na plechu vyloženom papierom na pečenie na 1 hodinu.
- Medzitým si ohrejeme olej na panvici a osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ocot a víno a povaríme 2 minúty. Pridáme rajčiny a varíme 20 minút dokiaľ omáčka zhustne.
- Predohrejeme si rúru na 220 °C. Ohrejeme trochu oleja v panvici a opečieme fašírky do hneda.
- Fašírky poukladáme do pekáča na rajčinovu omáčku, posypeme zvyškom syra a pečieme 10-15 minút. Servírujeme posypané čerstvými bylinkami a jogurtom s trochou sumacu. Dobrú chuť!