Cícerové fašírky FALAFEL
Autor receptu: babulicka
Tieto jednohubky sú výbornou maškrtou počas letných dní,keď máme chuť na ľahký obed, keďže niesú vyprážané, ale napriek tomu dobre zasýtia.
8 porcií |
15 min minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Cícer, ktorý sme namočili cez noc vo vode, uvaríme domäkka. Scedíme ho a dáme do mixéra spolu s cibuľou , cesnakom , rascou , koriandrom a petržlenovou vňaťou a dobre zmixujeme na kašu
- Pridáme vajcia a zmes dochutíme soľou a korením, dáme do misky , zakryjeme a dáme do chladničky na hodinu odpočívať
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov , plech potrieme olejom a z cícerovej zmesi tvarujeme malé okrúhle koláčiky , ktoré uložíme na plech , jemne stlačíme a potrieme olejom .
- Pečieme 15 minút , potom obrátime a pečieme ďalších 15 minút dohneda. Podávame teplé z cesnakovým, jogurtovým alebo syrovým dresingom