Cícerové fašírky FALAFEL

Autor receptu: babulicka

Tieto jednohubky sú výbornou maškrtou počas letných dní,keď máme chuť na ľahký obed, keďže niesú vyprážané, ale napriek tomu dobre zasýtia.

8
porcií
15 min minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cícer, ktorý sme namočili cez noc vo vode, uvaríme domäkka. Scedíme ho a dáme do mixéra spolu s cibuľou , cesnakom , rascou , koriandrom a petržlenovou vňaťou a dobre zmixujeme na kašu
  2. Pridáme vajcia a zmes dochutíme soľou a korením, dáme do misky , zakryjeme a dáme do chladničky na hodinu odpočívať
  3. Rúru predhrejeme na 200 stupňov , plech potrieme olejom a z cícerovej zmesi tvarujeme malé okrúhle koláčiky , ktoré uložíme na plech , jemne stlačíme a potrieme olejom .
  4. Pečieme 15 minút , potom obrátime a pečieme ďalších 15 minút dohneda. Podávame teplé z cesnakovým, jogurtovým alebo syrovým dresingom