Cícerová polievka

Cícerová polievka
Foto: michsamant

Autor receptu

Erika Matonoková, Prešov

Fotografiu polievky dodala používateľka Varechy @michsamant, ktorá recept s úspechom vyskúšala. Ďakujeme!


Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cícer s prelisovaným cesnakom uvaríme domäkka.

2

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, zaprášime múkou a zalejeme vývarom z cíceru.

3

Nakoniec pridáme uvarený cícer, polievku ochutíme korením a podávame ju posypanú petržlenovou vňaťou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 8. mája 2010 o 10:05
    Jednoducha dobra polievocka, dobra pre deti. Dakujem za recept.


  • michsamant, 9. mája 2010 o 10:49
    V bode dva osolime :)


  • calawen, 8. februára 2011 o 08:57
    ja soľ pridávam už pri namáčaní cíceru...


  • milot, 2. marca 2011 o 18:29
    aby sa strukoviny nevarili dlho nedavame k nim sol, dame cesnak, aby nenafukovali, solime az ked su uvarene, aj to nie velmi, lepsie je po dovareni nastruhat 1alebo 2 struciky cesnaku. je to zdravsie a funguje to, ja to tak varim uz roky.


  • klekipetra, 19. februára 2012 o 06:54
    Neuškodí bobkový list - chuť, nafukovanie, ani "štipka" mletej (!) rasce.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist