Cícerová polievka so zeleninou

Autor receptu: alternaria

Je to jedna z mojich prvých polievok, ktorú som pripravila a je jedna z mojich obľúbených , ale nevymyslela som ju , inšpirovala ma pani Eva K. Ďakujem

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cícer deň pred tým (12hod.), ako sa chystáme variť, opláchneme a zalejeme vodou. Na druhý deň vodu zlejeme (alebo z konzervy, ten je už hotový do hrnca), cícer vložíme do hrnca, pridáme k nemu na väčšie kusy nakrájané zemiaky a zalejeme čistou vodou (kto má použije vývar). Varíme asi 1 hodinu.
  2. Zatiaľ si podusíme na oleji nadrobno nakrájaný cesnak a pokrájané mrkvy. A pridáme aj na kolieska pokrájaný pór.
  3. Asi v polovici varenia k cíceru pridáme podusenú zmes zeleniny a ďalej varíme do zmäknutia cíceru. Na koniec pridáme vegetu, soľ a korenie, podľa chuti. Z hotovej polievky oddelíme časť, v ktorej sú väčšie kusy zemiakov a rozmixujeme ponorným mixérom a opäť zmiešame a podávame, na tanieri ozdobíme vňaťou. (Keď som ju prvý raz pripravovala, nemala som mixér a aj tak bola chutná.)