Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Cícer si deň vopred namočíme. Na druhý deň ho uvaríme.
  2. Pripravíme si ostatne suroviny. Paradajky narežeme do kríža, sparíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
  3. Na oleji si speníme cibuľu.
  4. Pridáme cesnak a popražíme 2-3 minúty.
  5. Pridáme šafran. Mala by ho byť veľa štipka. V tom vrecúšku ho však bolo tak málo, že som "falšovala" a pridala som aj lístky nechtíka lekárskeho.
  6. Do panvice pridáme paradajky a popražíme ďalších 5 minút. Potom pridáme lyžičku mletej papriky, soľ a premiešame.
  7. Zalejeme nesoleným vývarom z koreňovej zeleniny.
  8. Pridáme uvarený cícer. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10 minút. Ak treba, pár minút povaríme odokryte, aby sa omáčka zredukovala. Ja som varila len pod pokrievkou s malým otvorom, cez ktorý uniká para.
  9. Pripravíme si hlivu. Mala som ustricovú aj kráľovskú.
  10. Hlivu rozoberieme na menšie kusy, nakrájame na plátky a pokvapkáme olejom (použila som olej ochutený cesnakom).
  11. Na grilovacej panvici hlivu ugrilujeme z oboch strán. Ugrilovanú hlivu osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s cícerom, posypané koriandrovou vňaťou.
  12. Inšpiroval ma tento recept: http://herbivoracious.com/2012/06/saffron-chickpea-stew-with-grilled-porcini-mushroom-recipe.html