Cibuľačka (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Keď sa v takýto jesenný čas môjho muža opýtam čo mu mám uvariť, vždy mi odpovie: "Hlavne nejakú polievku" tak som mu dnes uvarilu cibuľačku.
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- cibuľu nakrájame na kolieska, alebo mesiačiky
- a osmahneme ju na oleji, keď zmäkne po cca 10-tich minútach pridáme lyžičku cukru a dusíme, za občasného premiešania ďaľších 30 minút
- potom pridáme cesnak, bobkový list a tymián
- zalejeme vínom necháme prevrieť a pridáme mäsový vývar. Dáme variť zhruba na 30 minút. Najlepšie je použiť hovädzí alebo slepačí vývar, ak nemáte použite kucku bujónu. Na záver ochutnáme, ak treba dosolíme a okoreníme.
- Keď sa nám polievka dovára je čas pripraviť si bagetky. Ja som bagety nemala tak som použila toustový chlieb. Nakrájaný alebo v celku pokvapkáme olivovým olejom a dáme do trúby zapiecť. Ja som práve vytiahla z rúry upečený chlebík a hneď som tam šupla bagetky.
- Do zapekacej misky dáme polievku
- naukladáme opečený chlebík a zasypeme syrom
- a dáme zapiecť. Ihneď podávame. Papáme pekne pomaly a dávame si pri tom veľký pozor aby sme si gamby nepopálili :-)
- no a keďže som popri cibuľačke aj chlebík upiekla, tak prikladám foto aj chlebíka. Zamiesiť a vykysnúť som ho nechala v pekárničke a piekla v trúbe, robila som z hladkej a celozrnnej múky, ovsených vločiek a slnečnice :-)